Els alcaldes de Lloret i Blanes diuen que la consulta de la C-32 no aturarà el projecte

Recorden que la participació ha estat molt baixa

El dia després de la consulta organitzada per la Plataforma Aturem la C-32 (en el cas de Lloret) i per l'ajuntament en el cas de Blanes, els dos alcaldes consideren que el projecte ha de seguir endavant. Apunten que la participació ha estat molt baixa i que, per tant, no poden prendre els resultats de la consulta com un argument per demanar cap canvi al Govern.

El plenari de Lloret de Mar ja s'ha pronunciat a favor de l'obra i, de fet, el consistori es va mantenir al marge de la consulta. L'alcalde, Jaume Dulsat, ha reconegut l'esforç de les entitats promotores però ha assenyalat que els resultats no són contundents. "La participació és la que és i això és un fet demostrable i remarcable", ha dit.

En aquest sentit, ha afegit que no creuen que s'hagi d'alterar el calendari del projecte i que la primera part de les obres ha de començar, tal i com havien pactat amb Territori i Sostenibilitat, entre el primer i el segon trimestre d'aquest any. "Si hi hagués hagut una participació aclaparadora hauríem reconsiderat la nostra posició, però les xifres són les que són", ha manifestat l'alcalde, que creu que no hi ha d'haver cap impediment perquè el projecte avanci.

Pel que fa a Blanes, l'alcalde, Miquel Lupiáñez, també comparteix el mateix parer. Tot i que la consulta l'ha organitzat el consistori, creu que els resultats són poc contundents. "Amb un 93% d'abstenció no té sentit que l'ajuntament es posicioni per lluitar en contra de la C-32", ha remarcat. A més, l'alcalde assenyala que hi ha d'altres pobles de l'entorn que han votat per ple a favor del perllongament i que, per tant, Blanes no s'hi posicionarà en contra.

Lupiáñez recorda que el projecte va començar a gestar-se fa 15 anys i considera que l'obra és necessària per millorar les connexions entre els pobles de l'entorn, que podrien generar "noves sinèrgies". A més, ha assenyalat que la Generalitat "mai s'ha negat" a acceptar al·legacions per minimitzar l'impacte ambiental de l'obra.

Per la seva banda, fonts de la conselleria de Territori i Sostenibilitat han assenyalat que el conseller no farà declaracions ni valoracions sobre la consulta perquè en vol parlar abans amb els alcaldes afectats.