Roses celebrarà el primer festival dedicat als drons l’11 i 12 de juny

Drons N'Roses servirà per retre homenatge al fotògraf Jordi Velasco, mort en un accident d’avioneta

Fotografia aèria feta amb drons, curses al recinte monumental de la Ciutadella, exhibicions, tallers infantils i conferències. Són els ingredients del festival Drons N’Roses, que celebrarà la seva primera edició l’11 i 12 juny a Roses.

Organitzat conjuntament per l’ajuntament i el Memorial Jordi Velasco, el certamen pretén divulgar el patrimoni històric del municipi i potenciar les imatges aèries, justament aquelles en què el fotògraf rosinc mort l'any 2012 va aconseguir destacar. Ara se li vol retre homenatge i s’ha organitzat un concurs de fotografia estatal amb el seu nom. Tot i que encara no s’ha obert el període d’inscripcions, ja hi ha 40 peticions per participar-hi.

A partir de l’ampli ventall que ofereixen les noves tecnologies, el festival vol difondre el patrimoni local i, de retruc, potenciar la desestacionalització turística de Roses. L’espai monumental de la Ciutadellà acollirà curses i exhibicions, a càrrec de l’equip Drons de Carreras. El públic podrà visualitzar les imatges que reben els pilots de les aeronaus.

El certamen també s’emmarcarà en l’espai costaner entre Punta Falconera i la Cala Rostella i celebrarà conferències, exposicions i tallers infantils. Un altre dels plats forts és el concurs de fotografia aèria Jordi Velasco, dotat amb premis de fins a 3.500 euros. Jordi Velasco va morir l'11 de maig del 2012, a l'edat de 28 anys, com a conseqüència de les greus ferides que va patir en un accident d'avioneta.

Va destacar el seu treball en fotografia aèria i d'emergència. Treballava com a col·laborador al ‘Setmanari de l'Alt Empordà’ i el ‘Diari de Girona’. L'any 2011 va obtenir el premi Carles Rahola per 'La neu talla les comunicacions per carretera'. L’organització del festival també ha plantejat la possibilitat d'acollir l'acte d'enlairament, fins als 35.000 metres d’alçada, d'un globus estratosfèric, amb el qual es podran rebre imatges úniques.