Marta Vilalta: 'Tenim el repte i la obligació de donar als joves un futur esperançador'

La drectora general de Joventut, ha visitat aquest matí la fira ExpoJove

La Fira de Girona ha acollit aquest matí la Trobada de la xarxa de professionals de joventut de les comarques gironines amb la presentació a càrrec de Marta Vilalta, directora General de Joventut, que ha realitzat una visita al saló de l’ensenyament de Girona abans de la trobada.

“El nivell d’atur entre els joves és molt elevat, per tant, els temes de treball i ocupació són prioritaris per nosaltres” ha explicat Vilalta en l’entrevista que li han fet els estudiants de l’escola Cifog en el plató que hi ha al mig del recinte firal. “El col·lectiu dels joves ha estat el més colpejat per la crisi aquests últims anys i estan desanimats quan miren al futur”, afegia la directora, “per això tenim el repte i la obligació des del Govern de la Generalitat de donar als joves un futur esperançador i un present més just.”

Vilalta també ha recalcat que els interessa molt el foment de la participació global dels joves dins del procés constituent de creació del nou país.

Tot seguit, ha realitzat un recorregut pel saló ExpoJove i ha visitat els 3 estands institucionals de joventut: el de Coordinació Territorial de Joventut, el del Consell Comarcal i el de l’Ajuntament de Girona. La visita l’ha fet acompanyada de Josep Polanco, director dels serveis territorials d’ensenyament a Girona, Francesc Triola, conseller de Joventut del Gironès i Elisabeth Riera, regidora de Joventut de l’Ajuntament de Girona. Després de la visita, la directora ha fet la presentació de la trobada, que té com a objectiu posar en comú totes les propostes, inquietuds i necessitats dels professionals de joventut de la comarca junt amb el govern.