Arrenca la primera edició de la Fira dels Indians de Tossa de Mar

Des d'avui i fins diumenge s'han preparat diverses activitats

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tossa organitza a partir d’avui i fins diumenge la I Fira dels Indians de la població. L’eix central d’aquesta primera edició serà la gastronomia catalana i les influències de la gastronomia antillana a casa nostra.

Els actes s’han iniciat avui divendres a les 12:00h. a l’Hotel Diana, amb la presentació dels menús indians que oferiran els establiments de restauració de Tossa durant la fira. Ja a la tarda, a les 19:00h, es farà la inauguració de la fira a la sala d’actes de la Casa Cultura a càrrec de l’alcaldessa Gisela Saladich. Seguidament, els historiadors Mario Zuchitello i David Moré oferiran la conferència “De Tossa a Amèrica” i s’obrirà una exposició amb el mateix nom, organitzada per l’Arxiu Municipal i en la que es podrà degustar un refrigeri antillà. Finalment, a les 22:00h, a Es Racó de la Platja Gran hi haurà havaneres i tradicional cremat gratuït.

Per demà dissabte 16 d’abril, durant tot el dia es farà un mercat d’ultramarins al Passeig Mossèn Cinto i al Passeig de Mar. A les 10:00h, s’iniciarà a l’Oficina de Turisme una visita guiada de la “Tossa Indiana” a càrrec de Josep Santané. També a les 10:00h. i fins les 14:00h. es portarà a terme a l’Espai Francesc Colomer la jornada d’estudi “Indians a taula. Sabors d’anada i tornada”, organitzada per la Universitat de Barcelona i amb diverses conferències i exhibicions gastronòmiques. També durant el matí a Es Racó de la Platja Gran s’organitzaran diverses activitats adreçades als infants, com tallers de nusos mariners o viatges amb catamarà sota l’esguard del vaixell “Rafael”, ancorat a la badia. A partir de les 17:00h. a la Plaça d’Espanya es faran classes de batxata per a petits i grans. A partir de les 17:30h, i a l’Espai Francesc Colomer, es farà una exhibició de cafè. A les 18:30h, en el Cinerma Montserrat, es farà la representació de “El Cafè de l’Havana”, a càrrec dels Grups Peix Fregit i Els Pescadors de l’Escala. A les 19:00h, a la sala d’actes de la Casa de Cultura, es farà la presentació del llibre “La Cuina Modernista”, a càrrec de Jaume Fàbrega, gastrònom. I, finalment, a les 22:00h. s’iniciarà a la Plaça de l’Església l’actuació d’Agiako Cubano.

I ja diumenge 17 d’abril, es continuarà durant tot el dia amb el mercat d’ultramarins al Passeig Mossèn Cinto i al Passeig de Mar. A les 10:00h, s’iniciarà a l’Oficina de Turisme una altra visita guiada de la “Tossa Indiana” a càrrec de Josep Santané. A les 11:30h, a l’Espai Francesc Colomer, es farà una conferència-tast de xocolata a càrrec del Museu de la Xocolata de Barcelona i el Gremi de Pastissers de Barcelona. A partir de les 16:00h. a la Plaça de l’Antic Hospital de Sant Miquel, es farà un concurs de pastissos de xocolata. Seguidament, festa infantil amb inflables i xocolatada; i a partir de les 18:30h. hi haurà l’actuació d’Agiako Cubano.

Els regidors de Cultura, Sergi Bruna i Núria Serra, expliquen que “al sector de les Peixateries hi haurà un stand de l’Ajuntament on es podran adquirir els tradicionals barrets de Panamà”. Els regidors recorden que “els restaurants de la vila oferiran menús inspirats en la cuina antillana i les pastisseries oferiran productes creats expressament per la fira” i conclouen que “són tres dies per gaudir amb activitats per a tots els públics per donar a conèixer el patrimoni indià de Tossa”.