Dos detinguts per robar els pernils d'un camió frigorífic a l'AP-7

Tres homes més van aconseguir fugir a través del bosc

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 9 d’abril dos homes, de 24 i 25 anys, de nacionalitat espanyola, veïns de Mataró (Maresme) i Villaviciosa de Córdoba, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força, en grau de temptativa.
 
Els fets van ocórrer el mateix dia 9 d’abril, al punt quilomètric 35 de l’autopista  AP-7, a l’àrea de servei de l’Empordà, dins el terme municipal de Garrigàs (Alt Empordà).
 
Cap a dos quarts de sis de la matinada mossos de paisà van accedir a l’àrea i van observar una furgoneta blanca, que estava estacionada al costat d’un camió, amb les portes posteriors obertes. En acostar-s’hi, els agents van veure que la porta del semiremolc també estava oberta i un home hi estava enfilat.
 
Els agents es van identificar com a policies i en aquell moment van sortir corrents cinc homes, que estaven dins la furgoneta i a l’interior del semiremolc. Els mossos van enxampar dos, mentre que els altres tres homes es van emboscar.
 
Seguidament es va comprovar que el cadenat i el precinte del semiremolc havien estat trencats mentre el xofer del camió dormia a la cabina. A l’interior transportava una càrrega de pernils, part de la qual ja estava carregada al vehicle que portaven els lladres.
 
La furgoneta tenia les matrícules tapades amb cinta americana, per facilitar la fugida sense ser identificats.
 
Els dos homes interceptats van quedar detinguts per la temptativa de robatori. La investigació continua oberta i centrada en localitzar els tres individus que van fugir.
 
Els detinguts, tots dos amb antecedents, van passar el 9 d’abril a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat.