La setena temporada de 'Joc de Trons' també podria ser enregistrada a Girona

L'Ajuntament i la cadena HBO es troben en negociacions

La setena temporada de 'Joc de Trons' que s'estrenarà a mitjans de l'any vinent podria ser que tornés a tenir Girona com a escenari. En aquests moments, la productora HBO està negociant amb l'ajuntament gironí i els propietaris dels llocs de rodatge de la propera temporada segona ha avançat avui La Vanguardia.

No només això, els directors de la sèrie han assegurat que tenen interès en rodar nous capítols a la capital gironina com també al castell de Santa Florentina de Canet de Mar (Maresme).

El regidor de Cultura, Carles Ribas, diu que estan en negociacions i que ja els han expressat la seva intenció de posar-ho fàcil si tornen a apostar per Girona. "Estem parlant i els hem dit que estem predisposats, que volem col·laborar i que tindrien un tracte exquisit com el que van tenir l'estiu passat", ha explicat.

Ara bé, més enllà d'expressar-los la seva voluntat, l'ajuntament no té res concretat. El regidor ha assenyalat que no es poden crear "falses expectatives" i que, de moment, no hi ha res signat ni acordat amb HBO. A més, afegeix que les negociacions s'han de dur amb "prudència i silenci" i que no només treballen pensant en 'Joc de Trons', sinó que la seva voluntat és atraure d'altres rodatges perquè aposten per situar la ciutat com un "veritable plató". "Girona s'ha bolcat amb la sèrie"El regidor també considera que juga a favor de Girona el tracte que van tenir els equips durant el rodatge de la sisena temporada, que es va fer al Barri Vell de la ciutat l'estiu passat. "La productora va quedar molt contenta i també els actors i això és important", ha detallat.

Segons Ribas, la ciutat "s'ha bolcat" amb la sèrie. "Això és positiu per Girona, estem fent les passes adequades i HBO veu que la gent de Girona s'ha bolcat amb la sèrie i hi ha cregut", ha manifestat. Prova d'això, és que dijous es va col·lapsar el sistema de distribució d'invitacions per assistir a l'estrena del primer capítol de la sisena temporada, que es projectarà dilluns 25 d'abril al Teatre Municipal de Girona.

A causa de la gran demanda, l'ajuntament i Movistar+ han acordat un segon passi, aquella mateixa nit, per donar resposta a totes les peticions. A més, durant dos dies, es situarà el tron del set regnes al mateix teatre, perquè tothom es pugui fer fotografies amb una de les icones de la sèrie. Girona també vol treure rendiment turístic a aquest esdeveniment. Per això, està esperant que s'emetin els deu capítols de la sisena temporada per presentar diversos productes turístics que portin seguidors de la sèrie a Girona, atrets per l'interès de visitar els llocs on s'ha rodat la producció.

Festa 'Joc de Trons'

El proper dilluns 25 d’abril s’han programat una sèrie d’actes al voltant de l’estrena del capítol i que es faran entorn el Teatre Municipal de Girona. A les sis de la tarda s’ha previst projectar el documental ‘Taller Canal+’ sobre la cinquena temporada de la sèrie, a les vuit hi haurà el primer passi de l’episodi i, un cop finalitzat, es passarà el documental ‘Juego de Tronos T6. Viaje a España’ en el qual es podran veure les diferents localitzacions que s’han utilitzat en aquesta sisena temporada, entre elles Girona. Posteriorment, hi haurà el segon passi del capítol i seguidament el documental. El capítol en si s’estrenarà mundialment a través de HBO a les quatre de la matinada del proper dilluns 25 d’abril.

A part, durant la setmana del 25 d’abril a l’1 de maig el consistori es decorarà amb elements d’aquesta popular sèrie i a la planta baixa del Teatre Municipal de Girona es col·locarà el famós tron que dóna nom a la producció televisiva. A part, Ribas ha avançat que és possible que hi hagin “més sorpreses” que no ha volgut desvelar.