La CUP d'Olot demana un canvi en el model d'ambulàncies del SEM

Considera que provoca "desigualtats" en l'atenció sanitària

La implantació del nou model d'ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) genera "desigualtats i mancances" en l'atenció sanitària dels garrotxins davant una situació urgent. Ho ha denunciat la CUP d'Olot. Segons la formació, fins ara cada hospital comarcal disposava d'una ambulància dotada de metge, infermer i tècnic.

Amb el nou model, aquesta ambulància de l'Hospital d'Olot és la que ha de cobrir el servei de trasllats urgents extrahospitalaris de Campdevànol mentre que Sant Joan de les Abadesses disposa d'un vehicle d'intervenció ràpida amb un metge i un tècnic. Com a conseqüència, els garrotxins han d'esperar 25 minuts o més perquè arribi l'ambulància davant una situació greu.

Per il·lustrar aquesta situació, la regidora de la CUP d'Olot Anna Descals ha explicat el següent: "Si hi ha un accident greu a Olot i l'ambulància està fent un servei a Campdevànol, la persona accidentada haurà d'esperar que vingui l’ambulància un cop acabi el servei o el bé vehicle ràpid de Sant Joan les Abadesses".

Segons Descals, "evidentment, l'hospital enviarà el metge d’urgències, però aquest no tindrà ni els recursos tècnics necessaris ni el transport immediat que requereix el pacient".I això, segons la regidora, representa haver d'esperar 25 minuts o més davant una situació greu i urgent. A més a més, la CUP ha denunciat que quan Campdevànol requereix l'atenció d'un equip complet de trasllat urgent entre hospitals, qui fa el servei és el d'Olot i al mateix temps, la capital de la Garrotxa és la segona opció de Girona i de Figueres amb prioritat 1, quan la resta d'ambulàncies estan ocupades. És per això que la formació tractarà aquest tema en el pròxim ple de l'Ajuntament d'Olot amb format de moció per demanar un canvi en el model.