Els treballs d'enderroc de l'edifici esfondrat a Olot acabaran a finals de la setmana vinent

Encara no se sap quin dia podran tornar els 21 veïns desallotjats

Les obres d'enderroc a l'edifici deshabitat situat a la confluència dels carrers Lliberada Ferrarons i Bonaire d'Olot (Garrotxa), al barri vell de la ciutat, van al ritme previst i es preveu que acabin a finals de la setmana vinent.

Ho ha explicat l'alcalde, Josep Maria Corominas, que ha recordat que aquesta és una obra d'urgència que ha hagut d'assumir la propietat de la finca i que els tècnics municipals n'estan fent el seguiment.

Encara és massa aviat per fixar el dia que els 21 veïns desallotjats podran retornar a les seves cases. Tots ells són persones que viuen a l'edifici de just al davant i a l'illa de cases que queda més a prop i que han estat reallotjats en una pensió i en cases de familiars.

Des de l'Ajuntament, s'han compromès a continuar posant les "màximes facilitats" per atendre les seves necessitats. Quan el responsable tècnic de l'obra informi que ja no hi ha cap risc, els afectats podran tornar a casa. Diumenge passat a la tarda, uns veïns van alertar de l'esfondrament de part del teulat d'aquest edifici. La policia va acordonar la zona i es va iniciar el dispositiu per garantir la segurat en aquest punt.