Figueres desvetlla els 180 actes de les Fires de la Santa Creu

Maldita Nerea, Blaumut, Berri Txarrak i Esne Beltza a l'Embarraca't

L’Ajuntament de Figueres ha presentat la programació de les Fires i Festes de la Santa Creu. Del 29 d’abril al 8 de maig la ciutat acollirà prop de 180 activitats de diferents àmbits, com l’esport, les arts escèniques o exposicions, que ha organitzat el consistori juntament amb les entitats, associacions, clubs, empreses i privats de la ciutat.

Un any més, aquest treball en conjunt del teixit social de la ciutat mostra el grau d’implicació entre aquest i l’Ajuntament, que permet impulsar anualment un programa de fires complet i ampli. La majoria dels actes tindran lloc  als carrers i places de Figueres, des del pregó de Fires, que enguany anirà a càrrec dels nois i noies del Consell Ciutadà d’Infants, fins als focs artificials de cloenda, que enguany tindran lloc a les 22.30 h.

Els clubs esportius de la ciutat s’encarreguen d’organitzar activitats de diferents esports, destacant els trofeus de Santa Creu i les activitats per als més petits. També hi ha una important participació de les associacions de veïns de la ciutat, que ofereixen activitats als veïnats d’Enric Morera, Nova Estació – Turó Baix o Rambla Nova. Així mateix, també s’espera una participació elevada en el tradicional concurs de creus, que ajuda a estendre la festa per tots els barris figuerencs.

La Casa Nouvilas oferirà la seva primera obertura amb la Mostra d’Art Floral, el concurs de roses i també una de les accions de microteatre que organitza La Nau Oliva, les quals també es fan a Caputxins, el Museu del Joguet i el Museu de l’Empordà.

Com ja es va informar, enguany, per tal de fer arribar la programació a més gent, s’instal·laran quatre plafons informatius amb el cartell i el programa a la plaça Catalunya, Ajuntament, Josep Pla i la Rambla. Tampoc faltarà l’aplicació per a mòbils de la Santa Creu 2016, amb informació ampliada de totes les activitats i actes que es faran durant els deu dies. Així mateix, des de l’Ajuntament també es proposa fer difusió a les xarxes socials dels hashtags #SantaCreu16 i #Figueres, per tal de fer arribar les activitats de les festes a tothom.

L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, destaca que un any més els protagonistes de les Fires i Festes de la Santa Creu són les entitats i associacions de la ciutat, i la participació ciutadana en el pregó de Fires, que enguany comptarà amb la implicació de més de 40 nens i nenes del Consell d'Infants.
 
Per la seva banda, el regidor de Festes i Cultura Popular, Quim Felip, ha explicat que "Figueres es prepara per ser la capital de la Sardana el 2017, amb una presència molt important d'activitats sardanistes durant la Santa Creu" i agraeix especialment al Foment de la Sardana Pep Ventura la seva col·laboració.
 
Per últim, el tinent d’alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana, Pere Casellas, ha informat que el dispositiu especial de Santa Creu comptarà amb la totalitat de la plantilla de la Guàrdia Urbana prestant servei per augmentar la presència al carrer, així com la indispensable col·laboració dels voluntaris de Protecció Civil. També ha anunciat que enguany es repetirà després de la bona acollida del punt d'atenció i informació de la Guàrdia Urbana instal·lat al recinte firal l'any passat.

Embarraca’t 2016

Com cada any, les entitats que fan barraca es reuneixen per tal de pactar les dates, la programació i les activitats de l’Embarraca’t. Enguany, es farà el primer i segon cap de setmana de Fires més la vigília de la Santa Creu (29 i 30 d’abril i 2, 6 i 7 de maig).

En aquesta edició el cartell anirà encapçalat pels grups Maldita Nerea, Blaumut, Berri Txarrak i Esne Beltza, als quals s’incorporen propostes locals de qualitat com Vacas Sagradas, Julay’s i Caritat Humana. Per tancar la festa, com en altres edicions, hi haurà l’actuació de l’Orquestra Di-versiones, recollint així un total de 16 actuacions.

Aquest any, tornarà haver-hi un punt d’atenció de la Guàrdia Urbana al recinte firal, i també s’ampliarà l’horari i la difusió del bus nocturn gratuït, que estarà en circulació entre les 22 h i les 5.30 h.

Com a novetat, l’Embarraca’t patirà alguns canvis d’imatge, els quals per ara no es poden avançar però tenen a veure amb el confort i la seguretat dels usuaris.