Condemnat a 19 anys de presó per assassinar la dona a ganivetades

L'Audiència li prohibeix tenir la pàtria potestat dels tres fills menors d'edat que tenia amb a víctima

L'Audiència de Girona ha condemnat a 19 anys de presó Musa Baldeh, l'acusat d'assassinar la dona a ganivetades a Sant Pere Pescador (Alt Empordà) el 17 de novembre del 2014.

La sentència recull el veredicte del jurat popular, que el va declarar culpable d'un delicte d'assassinat amb un agreujant de parentiu i un atenuant de confessió.

Segons la sentència, Baldeh va atacar la víctima a traïció, apunyalant-la a la zona del cap i el coll amb dues armes (un destraló de carnisser i un ganivet llarg de cuina) i sense que tingués cap possibilitat de defensar-se.

L'Audiència li prohibeix tenir la pàtria potestat dels tres fills menors d'edat que tenia amb la víctima, no podrà viure a Sant Pere Pescador ni a Torroella de Montgrí (on resideixen els germans de la víctima) i el condemna a pagar una indemnització de 455.000 euros.

Ampliació:

La sentència declara provat que cap a la una de la tarda del 17 de novembre del 2014 Musa Baldeh va atacar la seva dona a traïció dins el domicili familiar, a la plaça de les Flors de Sant Pere Pescador. Per perpetrar l'atac, va usar dos ganivets (un d'ells tipus destraló de cuina i l'altre allargat de 19,5 centímetres de fulla). Com a conseqüència de les ferides, la víctima va patir una "ràpida i aguda hemorràgia" que li va causar la mort.


"L'atac es va dur a terme de manera inesperada per a la víctima, que no va poder fugir, ni buscar ni utilitzar cap defensa capaç d'impedir o repel·lir l'agressió mortal", recull la sentència que afegeix que Baldeh va escollir a consciència el lloc de l'agressió perquè dins de casa, i estant els dos sols només en presència del seu nadó, ningú podia ajudar la dona.

A més, el tribunal també exposa que Baldeh era conscient de la "superioritat manifesta" que tenia contra la víctima per la seva envergadura física i també perquè va atacar una persona desarmada amb dos ganivets.

La sentència també exposa que agressor i víctima eren matrimoni. Per això, l'Audiència de Girona, recollint el veredicte del jurat popular, el condemna per un assassinat amb un agreujant de parentiu. També li aprecia un atenuant de confessió perquè, després de cometre el crim, va trucar ell mateix al 112, va explicar què havia fet a diversos veïns i no va fugir del lloc dels fets fins que van arribar els Mossos d'Esquadra i el van detenir.

El jurat popular no es va creure la versió de l'acusat, que assegurava que va apunyalar la dona durant un arravatament de fúria i actuant en legítima defensa. L'Audiència de Girona li imposa una pena de 19 anys de presó. A més, li prohibeix tenir la pàtria potestat dels tres fills (que en el moment en què va matar la dona tenien 9, 5 i 1 any) i no li permet apropar-se a ells ni viure a Sant Pere Pescador o a qualsevol població on visquin els germans de la víctima.

En matèria de responsabilitat civil, el condemna a pagar una indemnització global de 455.000 euros als tres infants i també a un germà de la víctima.

Per contra, la secció tercera de l'Audiència de Girona l'absol dels dos delictes d'amenaces dels quals l'acusaven el fiscal Enrique Barata i les acusacions, que sostenien que, un cop comès el crim, Baldeh va amenaçar el seu cunyat (el marit de la seva germana) amb una espasa. Una escena que, acusaven, no era el primer cop que es produïa perquè tres dies abans ja l'havia amenaçat amb matar-lo. El jurat popular ho va declarar no provat i per això la magistrada l'ha absolt d'aquests delictes.

La sentència no és ferma i es pot recórrer interposant recurs d'apel·lació al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).