Figueres dóna suport als ajuntaments independentistes investigats per l’Audiència

Celrà, Girona, Viladamat i Verges són alguns dels municipis catalans acusats de sedició i rebel·lió

El plenari municipal de Figueres ha expressat aquest dijous el seu suport als ajuntaments investigats per l’Audiència Nacional per haver aprovat mocions en defensa de la declaració rupturista del Parlament.

El consistori de la capital altempordanesa ha donat llum verda a una proposta de la CUP que mostra el rebuig als requeriments enviats a gairebé 300 consistoris catalans, entre els quals, Figueres.

La ciutat es compromet a sumar-se i difondre les mobilitzacions que es convoquin en suport als càrrecs electes encausats o cridats a declarar i dels ajuntaments requerits per l’Audiència Nacional. Precisament, aquest dijous al vespre hi ha hagut una concentració a Verges en solidaritat amb l’equip de govern. Celrà, Girona i Viladamat són altres de les localitats catalanes acusades de sedició i rebel·lió.

La moció impulsada per la CUP ha prosperat gràcies als vots favorables dels edils de Convergència, la CUP, Compromís per Figueres i els independents, les abstencions del PSC i Unió i els vots en contra de C's i el PP. El text denuncia la “persecució” de determinats àmbits judicial de l’Estat contra els ajuntaments catalans que van impulsar resolucions en suport de la declaració de la desconnexió del 9 de novembre, suspesa pel Tribunal Constitucional. També es lamenta el fet que l’Audiència Nacional ordeni als cossos i forces de seguretat que es dirigeixin a les cases consistorials per requerir la informació sobre els plens en què es va aprovar la moció en qüestió

La proposta referma, a més, el suport del municipi de Figueres al dret a decidir.L’edil cupaire Natàlia Sànchez ha llegit unes paraules manifestades pel regidor de la CUP Joan Coma, acusat de presumpte delicte de sedició, en senyal de solidaritat. Segons l’informe jurídic de l’Audiència Nacional, Coma va apel·lar a la desobediència davant dels tribunals durant el seu discurs al ple municipal en què es debatia la moció de suport a la desconnexió.L'Ajuntament de Girona també debatrà i votarà, a proposta de la CUP, una moció de suport als ajuntaments investigats per l'Audiència Nacional en el proper ple, previst per dilluns vinent.