Recullen més de 300 signatures en dos dies per reclamar el desdoblament de l'N-II

Veïns de l’Alt Empordà es mobilitzen per trobar solucions a la sinistralitat

En tan sols dos dies, una campanya ciutadana ha aconseguit recollir més de 300 signatures per trobar solucions a la N-II, que defineixen com “el corredor de la mort”. L’últim accident viari registrat en aquesta via va causar set víctimes mortals, dues de les quals eren figuerencs que es desplaçaven a diari fins a la frontera francesa per motius laborals.

El sinistre ha tornat a encendre les alarmes a l’Alt Empordà, que ja fa dues dècades que exigeix el desdoblament de la carretera nacional. La Glòria Morales és una veïna de Castelló d’Empúries que viatja en cotxe cada fins a la Jonquera, on treballa.

Conscient dels perills de la carretera, d’una única via per cada sentit, ha impulsat una recollida de signatures a través d’internet, així com en botigues i establiments de la comarca. Veïns i autoritats locals exigeixen la gratuïtat de l’autopista en tram entre Figueres i la Jonquera mentre no es desdobli la N-II.

En la seva petició a la pàgina web change.org, Morales lamenta que la N-II s’hagi convertit en “un punt negre oblidat pel govern central”. “És vergonyós i, de cap manera, podem continuar callats tots els afectats per aquesta injusta gestió que, fins i tot, posa en perill les nostres vides cada dia”, sentencia. En l’escrit que acompanya la iniciativa, aquesta castellonina ressalta que en sis anys hi ha hagut 89 morts a la via, és a dir, 3 morts al mes. I denuncia que l’única alternativa és una autopista de pagament. “Pagar o morir?”, es pregunta.