2 anys i mig de presó per intentar matar la sogra a cops de sabata

Es condemnarà també la filla de la víctima perquè va presenciar l'atac i no va fer res per aturar-lo

Fiscal i defenses han pactat 2 anys i mig de presó per a un home que va intentar matar la seva sogra a cops de sabata la matinada del 30 d'agost del 2014 a Lloret de Mar (Seva).

Per a la filla de la víctima acorden la mateixa pena per un delicte de temptativa d'homicidi perquè va presenciar l'atac i no va fer res per aturar-lo. Durant el judici, que s'ha fet aquest dijous a l'Audiència de Girona, els dos acusats, Jaime Gallardo i Verena Uwira, han explicat que aquella nit van estarà bevent alcohol i prenent drogues a la casa on tots tres convivien.

Cap a les set es va acabar el vodka i li van demanar més alcohol a la víctima. Va començar una discussió que va pujar de to fins que Uwira va bufetejar la seva mare. Aleshores, Gallardo es va treure la bota campera que duia i va començar a colpejar la víctima al cap amb el taló de fusta. La dona va estar ingressada a l'UCI en estat greu perquè li va trencar ossos del nas i el maxil·lar superior.

Ampliació:

La parella acusada s'enfrontava inicialment a una pena de 8 anys de presó per un intent d'homicidi amb un agreujant de parentiu. Finalment, el fiscal i les defenses –els lletrats Obduli Rivas i Francesc Nogué- han arribat a un acord que ha rebaixat la condemna fins als 2 anys i 6 mesos de presó per a cadascun perquè els hi apliquen un atenuant de confessió i un atenuant molt qualificat d'intoxicació per consum d'alcohol i drogues. A banda de la pena de presó, han acordat que indemnitzin la víctima amb 3.450 euros.

Jaime Gallardo i Verena Uwira han reconegut aquest dijous que la matinada del 30 d'agost del 2014 van agredir la víctima a cops de sabata. Segons han relatat, aquella nit van estar al pis familiar del carrer Lleida de Lloret de Mar (Selva) bevent alcohol i prenent drogues. "Vam beure molt, ampolles d'alcohol, i vam consumir pervitin, una droga txeca", ha explicat l'acusada. A la festa, també hi havien participat dos amics de la parella.

A cops per una ampolla de vodka

Els problemes van començar cap a les set del matí, quan es va acabar l'alcohol. Els dos acusat han admès que, aleshores, van demanar vodka a la víctima (que és la mare d'Uwira i era la sogra de Gallardo). Segons han explicat al judici, estaven convençuts que la dona tenia alguna ampolla més amagada a casa. "Ella era qui guardava el vodka", ha explicat l'acusada.

"Jo no en tenia però ell només em deia que li donés l'alcohol o em mataria", ha explicat la víctima. La discussió va anar pujant de to fins que finalment va arribar a les mans. Primer, va ser la seva filla qui li va clavar tres bufetades. Aleshores, Jaime Gallardo es va sumar a l'atac a cops de puny però, acte seguit, es va treure una bota tipus campera que duia i va començar a colpejar repetidament la dona al cap i al nas amb el taló de fusta del calçat.

Els forenses han explicat que les ferides que va infringir a la víctima van ser molts greus i tenien risc vital perquè la dona podria haver mort si no hagués rebut atenció mèdica urget. La víctima va ingressar a l'UCI i va haver d'estar hospitalitzada durant deu dies.

L'atac a cops de sabata li va causar fractures de l'òrbita esquerra, del maxil·lar superior i dels ossos del nas. També va patir hemorràgies i hematomes. "A dia d'avui em falten dents, no hi veig bé d'un ull i necessito medicació per als dolors al cap", ha detallat la víctima al judici.

Verena Uwira ha reconegut que va presenciar l'atac contra la seva mare i que no va fer res per aturar al seu xicot. "Havíem begut molt", ha justificat. A més, la processada ha afegit que actualment la relació amb la seva mare és "bona".