Sant Climent Sescebes tindrà nou parc de bombers abans de l’estiu

Els diners els aportarà la Diputació de Girona

L'episodi de fortes ventades que va assotar l’Alt Empordà al febrer va deixar sense sostre el parc de bombers de Sant Climent Sescebes, on hi treballen una vintena d'efectius voluntaris, i que es trobava en pèssimes condicions, segons el consistori. Les instal·lacions s'havien quedat petites, estaven mal condicionades i la ubicació era poc pràctica. Els camions, per exemple, sovint rascaven les parets dels immobles de la vora.

L'Ajuntament va reclamar aleshores al departament d'Interior que traslladés el parc a l'edifici de la cooperativa, que és de propietat municipal, i que assumís el cost de l'"adequació de mínims" de l'espai. El Govern de la Generalitat, però, va descartar-ho al·legant dificultats financeres. Finalment, la Diputació de Girona ha confirmat aquest dimarts que aportarà els 30.000 euros que calen per acomplir la intervenció.

Un cop l’Ajuntament conclogui els treballs de millora al cementiri, previsiblement en dues setmanes, es posarà mans a l’obra amb el nou parc de bombers, que cobreix diferents àrees de l’Alt Empordà. “Té un interès públic clar de cobertura d’emergències”, ha ressaltat Carbonell, que ha definit l'anunci com "una molt bona notícia" que supera l'àmbit municipal. A més, el nou equipament tindrà bona sortida als principals accessos viaris.