Més de 700 alumnes de 5è de primària participaran a la II Jornada Esportiva Selva I

S’hi duran a terme un total de 40 activitats fisicoesportives

Més de 700 alumnes de 5è d’Educació Primària participaran a la II Jornada Esportiva Selva I el pròxim divendres 8 d’abril al parc de Sant Salvador i en diverses instal•lacions de Santa Coloma de Farners. La Jornada s’iniciarà a les deu del matí amb una jornada inaugural, que es farà al parc, en la qual hi participaran els més de 100 mestres i col•laboradors i està previst que s’allargui fins passades les quatre de la tarda.

En el transcurs d’aquesta diada dedicada a l’esport, els joves tindran la oportunitat de compartir i dinamitzar activitats relacionades amb l’educació física i treballar-les també als centres, sempre des d’una vessant pedagògica més propera als valors d’esforç, de participació i de col•laboració que als de la competició.

En aquesta segona edició s’hi han programat un total de 40 activitats fisicoesportives originals i divertides, per jugar i empatar, per enfocar la victòria en els valors educatius de l’esport i no en la competició. Tot i que l’epicentre d’aquesta segona jornada esportiva serà el parc de Sant Salvador, paral•lelament s’han programat activitats simultànies a diferents instal•lacions d’aquesta població. Entre les modalitats esportives que els alumnes de 5è de Primària podran practicar hi ha waterpolo, aguagim, escalada, excursionisme, orientació, esgrima, ioga, judo, rítmica, entrenament de carrer, motocròs, atletisme, i moltes més.

La consellera d’Ensenyament al Consell Comarcal de la Selva, Maria Àngela Cuatrecases, ha valorat molt positivament aquesta iniciativa i ha destacat que: “ Es vol i es pretén educar en l’esport i a través de l’activitat física.” En aquest sentit, Cuatrecases ha recordat que després de l’èxit assolit l’any passat i tenint en compte que en aquesta segona edició ja hi participen més de 700 alumnes dels centres escolars dels municipis de la Selva interior s’està estudiant la possibilitat d’extrapolar-ho als municipis de Blanes, Lloret i Tossa de Mar de cares a una propera edició.

En el marc d’aquesta segona jornada esportiva escolar, el dijous 7 d’abril, a les vuit del vespre, a l’Auditori de Santa Coloma de Farners, la corredora de muntanya Núria Picas, millor esportista catalana de l’any i guanyadora de l’Ultra Trail World 2015, oferirà una conferència.

Organitza la II Jornada Esportiva la Selva I el Centre de Recursos Pedagògics de la Selva i compta amb la col•laboració del Servei d’Esports del Consell Comarcal de la Selva i l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners, a més de la majoria de centres escolars, AMPA i ajuntaments de la Selva.