Verges se suma a la llista de municipis independentistes investigats per l'Audiència Nacional

Sabater (CUP) es reunirà amb l'oposició per consensuar una posició

Continua creixent la llista de municipis investigats per l'Audiència Nacional per donar suport a la resolució rupturista aprovada el passat 9 de novembre al Parlament i que, més tard, va ser anul·lada pel Tribunal Constitucional. Entre d'altres, el tribunal investiga Celrà, Deltebre, Girona, Viladamat, la Seu d’Urgell, Manresa i Vic, i ja ha arxivat els casos de Sant Cugat del Vallès, Igualada i Premià de Dalt. A Celrà, per exemple, ja li han notificat dues vegades el requeriment però l'ajuntament, governat per la CUP, s'ha negat a enviar cap documentació.

Aquesta és la mateixa línia que vol seguir l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater. El consistori ha rebut aquest dilluns la notificació del jutjat central d'instrucció, amb seu a l'Audiència Nacional. Com en els casos anteriors, el jutge vol tenir tota la documentació sobre la moció en suport a la resolució. En el cas de Verges, es va aprovar el dia 22 de novembre per unanimitat.

L'alcalde, però, vol consensuar una postura unitària i aquest vespre reunirà els dos grups de l'oposició per parlar-ne. També preparen un acte de rebuig per dijous i, entre d'altres, hi volen convidar els diputats Benet Salellas (CUP) i Lluís Llach (JxSi).