Figueres reclama millores a l'N-II després de l'accident mortal de dissabte

L'alcaldessa assegura que hi ha "impotència i indignació"a la ciutat

Veïns i membres del consistori de Figueres han guardat un minut de silenci en record de les set víctimes de l'accident de dissabte a l'N-II. Entre els morts, hi ha dos veïns de la ciutat de 34 i 38 anys que anaven a treballar a un restaurant d'El Pertús i que van ser envestits pel vehicle de plaques franceses.

El cotxe anava amb excés de velocitat i, a més, el conductor tenia el carnet retirat. Aquestes circumstàncies se sumen al clam que hi ha al territori per demanar a l'Estat que desdobli l'N-II. Per això, l'alcaldessa de la ciutat, Marta Felip, ha reclamat millores a la via i també més controls per combatre actituds imprudents al volant.

Segons assegura, la ciutat viu amb "impotència i indignació" els fets i recorda que hi ha gent que "arrisca la vida" diàriament quan agafa l'N-II per anar a treballar cap a la frontera.

Entre les persones que han guardat silenci hi havia companys de feina dels dos homes de Figueres, que s'han mostrat consternats pels fets.

Ampliació:

La mort de set persones en accident de trànsit el dissabte a l'N-II a Pont de Molins manté consternada la comarca de l'Alt Empordà. Cinc de les víctimes són de nacionalitat francesa i tenen entre 19 i 22 anys. El conductor del vehicle circulava amb excés de velocitat i tenia el carnet retirat. Va ser aquest vehicle el que va xocar contra un altre cotxe on hi anaven tres veïns de Figueres, que es dirigien a treballar a un restaurant a el Pertús. Dos d'ells han mort i un tercer està ingressat a l'hospital Josep Trueta.

"Ens hem quedat colpits perquè eren tres veïns que anaven a treballar, de la mateixa manera que ho fan cada dia gent de Figueres i de la comarca que arrisquen la vida circulant per l'N-II", ha manifestat l'alcaldessa, Marta Felip. L'ajuntament ha volgut recordar les víctimes i ha convocat aquest migdia un minut de silenci a les portes del consistori, on han participat també membres de diferents cossos de seguretat i veïns de la capital empordanesa.

Volen el desdoblament de l'N-II

Segons Felip, aquest acte té un doble sentit. Per una banda, mostrar suport a les famílies de les víctimes i, per altra banda, reclamar millores a la carretera i també més controls per evitar conductes imprudents al volant. L'alcaldessa ha recordat que ja fa molts anys que reivindiquen el desdoblament de l'N-II al tram nord perquè consideren que és una via perillosa. "Si tenim una via amb més d'un carril per sentit podrem evitar els xocs frontals", assenyala l'alcaldessa.

Les dues víctimes de Figueres eren dos nois de 34 i 38 anys, un de nacionalitat boliviana i l'altre marroquina. L'alcaldessa ha explicat que un d'ells feia només tres mesos que s'havia casat i que l'altre tenia un nadó de pocs mesos. "Hi ha tres famílies destrossades, són drames que podrien passar a moltes famílies de Figueres i de l'Alt Empordà que tenen membres que es desplacen cada dia a treballar cap a la frontera", ha declarat. En aquest sentit, Felip assegura que hi ha "impotència i indignació" a la ciutat.

Commoció entre els companys de feina

Entre les persones que s'han sumat al minut de silenci hi havia companys de feina de les dues víctimes veïnes de Figueres. Una d'elles és la Solfi, que explica que tots dos eren bons companys i que tot el Pertús ha lamentat la seva pèrdua. A més, ha assegurat que encara és més dur acceptar-ho quan hi ha hagut "una irresponsabilitat" per part del cotxe que els va envestir. "Aquesta vegada han sigut ells però ens pot passar a qualsevol que cada dia ens posem a la carretera per anar a treballar, això encara fa més difícil una pèrdua així", ha assenyalat.

La Lenis Tatiana també era companya dels dos homes morts i reconeix que encara estan "en shock" pels fets i que ha estat un cop molt dur per a tots els companys.

Segons ha detallat l'alcaldessa de Figueres, encara s'estan fent les autòpsies als nois francesos a l'Institut de Medicina Legal de Girona. A més, el consistori ha demanat que la vetlla de les víctimes franceses es faci al tanatori de Girona i no a Figueres per evitar que les víctimes de les famílies coincideixin en el mateix espai.