Dos detinguts a l'Escala per ocupar la casa d'una dona, coaccionar-la i amenaçar-la

La parella va convèncer l'anciana de passar-hi uns dies però s'hi van quedar a viure

Els fets es van iniciar a principis del mes de març d'enguany en una casa de l'Escala, a l'Alt Empordà. Una parella amb dos menors adolescents va convèncer una dona d'avançada edat, que vivia sola, que els deixés passar dues o tres nits a casa seva, amb l'excusa que estaven fent gestions per llogar un pis.

Segons han informat els Mossos després de quatre setmanes de viure a la casa, la parella i els fills es van fer seu l'habitatge. Tenien la propietària atemorida i confinada al seu dormitori.

L'anciana era escridassada i l'amenaçaven de colpejar-la si no els obeïa, fins i tot havia de demanar permís per anar al lavabo. Gràcies a la intervenció d'una coneguda que va poder contactar amb la víctima, els Mossos van conèixer la situació en la qual es trobava.

Un cop els mossos van confirmar els fets i van rebre la denúncia per part de la víctima, van detenir la parella pels delictes esmentats. Pel que fa als dos menors, van ser traslladats a la comissaria de l'Escala on un familiar es va fer càrrec d'ells. Els detinguts, que tenien antecedents, són un home i una dona, de 38 i 37 anys, nacionalitat espanyola i sense domicili conegut. Tots dos van passar el dia 29 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.