Love of Lesbian inaugura l'Strenes davant de més de 8.000 persones

El Pont de Pedra i la Rambla han quedat petits

A dos quarts de set en punt, els Love of Lesbian han pujat a l’escenari improvisat del terrat de l’Oficina de Turisme de Girona acompanyats d’en Tomàs Molina que ha presentat la banda i del director del festival Strenes, Xavier Pascual. Des d’aquell moment els crits dels fans s’han desfermat i no han acabat fins que ha finalitzat l’espectacle, gairebé una hora més tard.

Des del primer acord, la banda de Sant Vicenç dels Horts ha demostrat que brillen i saben posar en òrbita el seu públic amb les noves cançons del seu darrer disc, el ‘Poeta Halley’, el vuitè que treuen al mercat. En concret, el grup ha arrencat l’espectacle amb una de les seves noves obres titulada ‘Cuando no me ves’ seguida d’una altres novetats com ‘Bajo el volcán’, ‘Psiconautas’, ‘Yin Yen’ i, posteriorment, han anant encadenant grans ‘hits’ de la seva trajectòria com ‘Manifiesto’ o ‘John Boy’, que ha fet embogir el públic i amb la qual han posat el punt i final al concert.

L’espectacle d’aquest dissabte ha estat la inauguració del Festival Strenes i, al mateix temps, l’inici de la gira de presentació del nou àlbum. A més, ha estat el primer concert oficial que feien després d’un any i mig sense pujar als escenaris. Més de 8.000 persones, una xifra similar a la de l’any passat amb els Sopa de Cabra, s’han reunit al centre de la ciutat per seguir l’espectacle en directe. El Pont de Pedra, la Rambla o el carrer Santa Clara s’han quedat petits per la multitud d’espectadors, vinguts d’arreu de Catalunya, que no han volgut perdre l’oportunitat de gaudir del concert. Alguns d’ells han arribat quatre hores abans de l’inici del directe per poder aconseguir un bon lloc.

“Ens ha agradat moltíssim, hem vingut des de Barcelona expressament”, ha explicat Eugenia Pulido. Una altra espectadora, la Júlia Alonso detallava que no s’ho hagués perdut per res del món. “És una oportunitat única de veure en un espai totalment diferent una banda que m’agrada molt. La gent ha respost i les noves cançons són més tranquil·les però tenen molta energia i m’han encantat”, ha assegurat. Un altre assistent, en Joan Pablo Claret, ha comentat que s’havia trobat el concert “per sorpresa” i que li ha semblat una gran iniciativa que “dóna vida a la ciutat”.

En definitiva, una inauguració de luxe que ha tornat a repetir l’èxit assolit de l’any passat quan Els Sopa de Cabra també van aixecar el teló del Festival Strenes des del terrat de l’Oficina de Turisme. “Volem que es converteixi en una tradició, que sigui una icona emulant que l’Strenes ha arribat i ha conquerit la ciutat”, ha comentat Pascual. Al mateix temps, el director ha assegurat que, des del principi, tenien clar que volien que fos Love of Lesbian els encarregats d’inaugurar la quarta edició del certamen perquè són la banda “de la temporada musical” d’aquest 2016.

“La millor arrencada de la història del festival”

En aquest sentit, Pascual ha assegurat que han registrat el millor inici de la història del festival. En concret, aquest dissabte ja s’havien venut un 65% de les entrades i quatre concerts - com el dels Sopa de Cabra, Adrià Puntí o Macaco- ja han penjat el cartell de localitats exhaurides. “Això ens demostra que el festival està consolidat i que la marca Strenes és amable de cara al públic però també tenim una gran responsabilitat perquè volem ser el termòmetre del moment musical que viu Catalunya i que es viurà durant la temporada estiuenca”, ha raonat el director.

A més, estan “satisfets” perquè hi ha molts programadors que segueixen i es refien de l’Strenes per avaluar l’impacte o el públic que poden atreure determinades bandes. “Ens demanen qui venen més entrades, què compren primer els espectadors i això és el que preteníem amb la nostra filosofia de festival”, ha afegit Pascual.

Fins al proper 24 d’abril, la ciutat acollirà una quarantena de concerts. A més, aquest 2016 s’han implementat diverses novetats com els concerts al Museu d’Art de Girona o a la plaça Sant Fèlix. “Hem volgut crear un espai de cultura i d’oci perquè la gent pugui gaudir”, ha conclòs.