Territori licitarà la rotonda d’accés de la C-66 a Llofriu el proper mes de maig

L’obra tindrà un cost de 500.000 euros

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha anunciat que licitarà el proper mes de maig la construcció d’una rotonda d’accés al nucli de Llofriu, dins del terme municipal de Palafrugell (Baix Empordà) a la carretera C-66.

Actualment, al tram de Mont-ras a la Bisbal d’Empordà, hi ha un accés de dues mitges llunes per accedir al nucli de Llofriu, un tipus de via que complica les entrades o sortides quan s’han de fer girs a l’esquerra perquè no hi ha un carril d’espera.

A més, es tracta d’una via que suporta un trànsit intens, sobretot durant els mesos d’estiu. El projecte té previst construir un giratori de 43 metres de diàmetre amb una anella circular de dos carrils i vuit metres d’amplada. L’illot interior tindrà un diàmetre de 27 metres. Es preveu que la rotonda complí amb enllumenat, parades de bus, drenatge i senyalització i el seu perímetre estarà pavimentat.

La redacció del projecte constructiu està molt avançada i es preveuen licitar els treballs el proper mes de maig. Les obres tindran un cost aproximat de 500.000 euros. El transit de la C-66 en aquest tram de Llofriu és molt intens, amb una mitjana de 15.630 vehicles al dia i, durant el mes d’agost, arriba als 23.377 vehicles diaris.