Jané ofereix màxima atenció i col·laboració a Figueres després del tiroteig

El conseller diu que Interior aviat es reunirà amb responsables municipals i policials

El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha ofert aquest divendres “màxima atenció i col·laboració” a l’Ajuntament de Figueres i la seva policia local arran del tiroteig sense ferits que es va registrar ahir a la tarda al barri de Sant Joan. “Els Mossos d’Esquadra estan amatents a tot el que està passant”, ha afirmat Jané des de Reus, després de participar en la reunió de la Junta Local de Seguretat.

L’alcaldessa de la capital altempordanesa, Marta Felip, ha reclamat a Interior més presència policial al barri per acabar amb el “degoteig constant” de fets delictius. Per la seva part, Jané ha promès que “quan abans millor” mantindran una reunió es reuniran amb responsables municipals i dels cossos policials per analitzar una situació “que no és nova”. “Em consta que des de la Direcció General de la Policia i els propis efectius dels Mossos responsables a la zona estan amatents al què està passant”, ha declarat el conseller a la premsa. I ha dit que els Mossos “atendran qualsevol requeriment de seguretat que es doni” a la zona.

Després que l’alcaldessa de Figueres hagi reclamat una actuació específica dels Mossos al barri de Sant Joan, el conseller ha assegurat aviat se celebrarà una reunió per analitzar la situació. “El que farem serà mantenir una trobada quan abans millor per analitzar novament la situació”, ha insistit sense precisar-ne la data.

Jané ha assegurat que se sent “molt a prop” de l’alcaldessa i els agents policials locals, i ha destacat que els Mossos estan fent “una molt bona feina” al conjunt de la comarca. Poc després del tiroteig, el conseller va telefonar Felip, segons ha explicat als periodistes, per oferir-li la "màxima atenció".

Com a exemple d'aquesta implicació, ha recordat que ell mateix va presidir la reunió de la Junta Local de Seguretat de Figueres celebrada al mes de desembre.