Neix el Premi Delfí Colomé de suport a la creació i producció de la dansa catalana tradicional

Està dotat amb 10.000 euros

El conseller de Cultura, Santi Vila, ha anunciat aquest divendres la creació del Premi Delfí Colomé al millor projecte de creació i producció en dansa d'arrel tradicional amb l'objectiu de ser un motor de noves propostes que parteixin de la tradició i del llenguatge de la dansa catalana.

El guardó està dotat amb 10.000 euros, que hauran de ser invertits en la producció del projecte premiat. Els projectes que es presentin al premi hauran de tenir com a resultat la presentació d’un espectacle de dansa, que podrà incloure altres disciplines artístiques.

Convoquen el premi el Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, i el Festival Ésdansa, organitzat pel Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny de Les Preses. El guardó compta amb la col·laboració de la Fira Mediterrània de Manresa, el Festival Sismògraf d’Olot, la Federació d’Ateneus de Catalunya i El Graner – Centre de creació del cos i el moviment.

Dels 10.000 euros dels què consta el premi, 5.000 són aportats pel Departament de Cultura i la resta per les quatre entitats col·laboradores, concretament Festival Ésdansa , Festival Sismògraf d’Olot , Fira Mediterrània de Manresa i el Graner– Centre de creació del cos i el moviment, amb 1.250 euros cadascuna.

El projecte guanyador s’estrenarà en el marc del festival Ésdansa 2017. Abans de la seva presentació pública, disposarà d’una etapa de residencia a El Graner, Centre de creació del cos i el moviment. També serà contractat al Sismògraf d’Olot per a realitzar un work in progres del projecte; així com a la Fira Mediterrània 2017, i a Espai A, durant la temporada de gener a juny de 2017.

Les candidatures hauran de correspondre a projectes originals i inèdits i no poden haver estat estrenats. Els creadors i les formacions que vulguin optar al guardó poden presentar la seva documentació fins al 31 d’agost de 2016.El conseller Santi Vila ha explicat les característiques d'aquest nou premi l’obertura de les jornades professionals per a programadors del Festival Sismògraf, d’Olot.