Tanca 'Los Padules', el local on es va gestar Sopa de Cabra

Una festa amb "els amics" d'en Mariano i la Pepi posa punt final a 47 anys d'història al Barri Vell de Girona

Aquest dijous ha tancat un dels emblemes del Barri Vell de Girona, un bar que va congregar bona part de la vida cultural dels anys 80 a la ciutat. "Per aquí han passat músics, actors, gent humil, treballadors, persones riques, hem estat una gran família", ha explicat Hernández.

El responsable del local, que admet que aquest dijous també comença per a ell una no va etapa amb la jubilació, no sap ben bé quina ha estat la recepta de l'èxit. "Potser som mítics pels Sopa de Cabra, potser per l'estil del bar o potser per com som nosaltres perquè fem que la gent se senti aquí com a casa", explica.

De fet, les parets del local són testimoni d'alguns dels seus clients més cèlebres i hi ha diverses fotos de Sopa de Cabra, sobretot del desaparegut 'Ninyín' Cardona i d'en 'Cuco' Lisicic. "Ells no són clients, son amics. Escrivien aquí, m'explicaven moltes històries, m'explicaven les lletres de les cançons", recorda Hernández. De fet, un de les cançons té com a protagonista 'Los Padules' i el seu carrer, que Sopa de Cabra va rebatejar com 'El carrer dels Torrats'.

Segons Mariano Hernández, la Girona d'abans no té res a veure amb la d'ara. "El canvi ha estat molt gros, abans tor era com un poble i ara és més una capital", ha explicat. Tot i això, assegura que els seus clients continuen essent "els de sempre", buscant un local de tapes i ambient familiar al cor del Barri Vell de Girona.

En Mariano i la Pepi tanquen per jubilació. "Ara em dedicaré a una cosa que no he pogut fer mai: no fer res", ha bromejat. Cap dels tres fills de la parella ha volgut seguir amb l'hostaleria. "Tenen les seves feines i això potser és massa esclau per a ells", explicat.

Quan va obrir, 'Los Padules' obria cada dia de la setmana, sense descans, des de les sis del matí fins a la una de la matinada. Amb els anys, han obert més tard i s'han donat un dia setmana de festa. "I ara ja no obrirem", conclou Hernández.