Les obres del passallís de l’Onyar a Girona començaran a l'estiu

El consistori encarregarà la redacció del projecte d’un nou pont

Els treballs per crear el nou passallís de l’Onyar que substituirà l’actual gual inundable que connecta les dues ribes de l’Onyar i que permet comunicar els barris de Mas Ramada, Vila-roja i Font de la Pólvora amb el Parc Científic i el nucli de la Creueta s'iniciaran aquest estiu.
 
El projecte preveu la demolició del pas existent i la construcció d’un passallís de 2 metres d’amplada més aixecat que l’actual (1,30 metres sobre la llera del riu) i que sigui el més permeable possible al pas de l’aigua. D’aquesta manera s’evitarà la sobreelevació en cas d’avinguda. La major capacitat hidràulica juntament amb la major alçada, faran que el nou gual quedi fora d’ús menys dies a l’any que el pas actual. Les obres es duran a terme a l’estiu ja que és una de les èpoques de l’any més seques.
 
El nou passallís de l’Onyar, que compta amb el vist-i-plau de l’Agència Catalana de l’Aigua, tindrà un termini d’execució de dos mesos i un pressupost de 56.639,72 euros (IVA inclòs). A més a més, el nou gual serà hidrodinàmic transversalment, fet que impedeix que disposi de baranes per evitar que es generin turbulències, sobreelevació i que s’hi enganxin branques o restes de vegetació.
 
En una reunió celebrada el passat 22 de febrer, l’actual alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, juntament amb el tinent d’alcalde Joan Alcalà, van exposar el projecte i els terminis d’execució als representants veïnals. Madrenas es va mostrar també molt satisfeta per poder executar l’obra “que garantirà als veïns del sector el pas amb condicions i tota seguretat, i que substituirà un gual molt precari que és molt utilitzat”. A la reunió també es va acordar planificar un seguit de trobades amb els veïns del sector amb l’objectiu de consensuar la redacció del projecte d’un nou pont.
 
L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha avançat també que “més enllà de construir la nova passera, cal que explorem opcions més ambicioses i per aquesta raó encarregarem durant aquest mandat la redacció d’un projecte de pont”. El propòsit municipal és tenir a punt un projecte per si sortís l’oportunitat de presentar-lo en una convocatòria de finançament extern.