25 bars i restaurants de Roses s'adhereixen a la primera Ruta de les Tapes de Roses

Cada tapa amb degustació de vi valdrà 2,5 euros

Entre els propers 1 i 10 d'abril, Roses (Alt Empordà) oferirà a vilatans i visitants un interessant circuit gastronòmic per conèixer les tapes i especialitats d'un total de 25 restauradors de la població, units la primera Ruta de les Tapes promoguda per l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament. Sector públic i privat tornen a col·laborar novament a Roses per donar a conèixer la riquesa culinària del municipi i la producció enològica de la DO Empordà.

Tàrtar de salmó en canó cruixent, broqueta de bacallà amb tempura amb mel de canya, ou estrellat amb xips de cansalada i patates amb salsa brava, boletus incorruptus, milfulls de morcilla, sushi ibèric, bacallà cruixent... són només algunes de les creacions ideades pels diferents xefs, les quals es podran degustar al llarg d'aquests deu dies.  

El preu de cada tapa amb degustació de vi serà de 2,5 euros. Els participants comptaran amb una butlleta on cada establiment estamparà un segell. Qui ompli les nou caselles existents podrà optar al sorteig d'un dinar o sopar per a dues persones en un dels establiments participants en la campanya i una visita tastet al Coll de Roses Family Wine Museum.

La iniciativa ha estat proposada per l'Ajuntament, que es mostra molt satisfet per la bona acollida rebuda per part de l'empresariat rosinc, amb una alt nivell de participació en aquesta primera edició. La campanya té per objectiu donar a conèixer els establiments i productes gastronòmics i vinícoles de Roses, amb una atractiva proposta que vol apropar visitants al municipi fora de la temporada turística.

La Ruta de les Tapes és també una de les activitats incloses dins el programa de VÍVID, El Festival del Vi, que arrencarà el proper 1 d'abril amb un mes sencer d'activitats enoturístiques i que, promogut pel Club de la Ruta del Vi DO Empordà del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, dinamitza el territori fora de temporada alta turística a través de la promoció del món de la viticultura empordanesa.