Presenten 'Localitza', que apropa els productes agroalimentaris locals de la Selva al mercat turístic

Hi han participat productors, elaboradors i comerciants

El projecte 'Localitza' està dirigit a millorar la comercialització dels productes agroalimentaris locals en l’àmbit turístic i a fomentar la diferenciació dels establiments turístics a través d’aquests productes.

Les sis sessions de presentació del projecte han comptat amb la participació d’una vuitantena de persones, entre productors, elaboradors, establiments turístics, comerciants i altres agents. Les sessions de presentació, que s’han celebrat als municipis de Tossa de Mar, Hostalric, Santa Coloma de Farners, Arbúcies, Lloret de Mar i Vilobí d’Onyar entre el 9 i el 16 de març, han tingut una molt bona acollida tan entre els productors agroalimentaris com en els establiments turístics.

En les sis presentacions, les sessions han tingut un caràcter obert i han comptat amb intervencions de tots els participants. Els productors agroalimentaris han exposat les seves experiències en relació a la comercialització de productes agroalimentaris locals al mercat turístic i han  explicat les principals barreres amb les quals es troben. Els establiments turístics, per la seva banda, han subratllat el creixent interès dels visitants de la comarca de la Selva cap als productes agroalimentaris de proximitat.

Segons el conseller de Turisme, Quim Vivas, al llarg de l’any 2016 es desenvoluparan diverses accions que inclouen la caracterització dels productes, la identificació de millores per adaptar-los als usos turístics, les estratègies de màrqueting als establiments, la generació de relacions comercials, la capacitació professional, la creació de propostes entre establiments, productes i experiències al territori, entre d'altres".

Aquest projecte, que impulsa el Consell Comarcal de la Selva, està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals i compta amb la col·laboració dels ajuntaments d’Arbúcies, Santa Coloma de Farners, Vilobí d’Onyar, Hostalric, Tossa de Mar i Lloret de Mar.