Donen un mes de marge als ocupants del bloc de Salt per desallotjar l'edifici voluntariament

La PAH Girona-Salt reclama lloguers socials per a les famílies que hi viuen

El Jutjat d'Instrucció 3 de Girona ha donat un mes de marge al bloc Salt i ha posposat el desallotjament voluntari de l'edifici fins al 20 d'abril. Als diferents pisos hi viuen 21 adults i 25 nens i la PAH Girona-Salt ja ha avançat que, tot i que decisió del jutjat els suposa un respir, no pensen abandonar els habitatges.

La portaveu de la PAH Girona-Salt, Marta Afuera, ha reiterat que les famílies del bloc Salt no tenen cap intenció de marxar-ne. Assegura que aprofitaran aquests 30 dies per trobar una solució, que per a la plataforma passa per aconseguir lloguers socials per a tots els qui s'estan a l'edifici.

De fet, aquest dilluns al vespre la plataforma es va reunir amb l'Ajuntament de Salt, i ja va demanar al consistori que els recolzés per aconseguir el seu objectiu. "Els vam demanar que tinguessin una actitud decidida a l'hora de pressionar la Sareb perquè accedeixi a destinar el bloc a lloguer social, i que les famílies que hi viuen puguin regularitzar la seva situació", ha dit Marta Afuera.

"Edificis com aquest, en mans del banc dolent, s'han acabat pagant amb diner públic", ha criticat la portaveu de la PAH. I hi ha afegit: "Per tant, pensem que s'han de destinar a un benefici social, i no que la Sareb els mantingui per vendre'ls a fons voltor o tornar-hi a especular d'aquí a uns anys".

Recursos al jutjat

En paral·lel a aquestes gestions, la PAH Girona-Salt tampoc abandona el terreny judicial. De fet, Marta Afuera ja ha avançat que els seus advocats ja han presentat recursos davant del Jutjat d'Instrucció 3 reclamant suspendre de totes totes el desallotjament de l'edifici del carrer Doctor Castany.

La casualitat ha volgut que aquesta nova lluita pel bloc Salt arribi just quan fa tres anys que la PAH va ocupar per primer cop l'edifici. Aleshores, el bloc es va convertir en l'emblema de la lluita contra els desnonaments, però per ordre judicial, els Mossos d'Esquadra ja el van desallotjar el desembre del 2013. El maig passat, una cinquantena de membres de la PAH Girona-Salt es van tornar a apoderar de l'edifici.

Marta Afuera diu que viuen aquest aniversari amb un regust "agredolç". "Per una banda, estem contents per la pròrroga de desallotjament ordenada pel jutjat fins al 20 d'abril, però per l'altra veiem com administracions i poders econòmics continuen desnonant persones", ha conclòs.