La vaga de controladors francesos obliga a cancel·lar 4 vols a l'Aeroport de Girona

Aquests són els d'anada i tornada amb Pisa i amb Bratislava

La vaga de controladors francesos ha obligat fins aquest dilluns a un quart de dotze del migdia a cancel·lar 59 amb sortida o arribada a l'Aeroport del Prat, segons ha informat Aena. Des de l'Aeroport de Girona, s'han hagut d'anul·lar quatre vols de la companyia de Ryanair, concretament el d'anada i tornada amb Pisa i amb Bratislava.

Pel que fa a Barcelona es tracta de vols no només que enllacen la capital catalana amb ciutats franceses sinó de trajectes que han de volar per sobre l'espai aeri francès. La jornada de protestes, contra la reducció de plantilla quan es preveu un augment del trànsit aeri, ja es va iniciar aquest diumenge i es preveu que s'allargui durant tot aquest dilluns.

Les companyies més afectades han estat Vueling, amb 28 cancel·lacions, de les quals tenen sortida o arribada a l'Aeroport del Prat, i Ryanair, amb una vintena més de vols a diferents punts d'Itàlia, el Regne Unit i Bèlgica, entre d'altres.

Així, Ryanair acumula més d'una vintena de cancel·lacions des de Barcelona o amb destí de vols al Regne Unit, com per exemple Londres o Manchester; a Itàlia, com Milà, Venècia o Bolonya, entre d'altres; i d'altres a Budapest, Berlin i Brussel·les, segons informa a la seva pàgina web.

Per la seva banda, Vueling ha informat que té 28 vols cancel·lats fins aquest migdia, dels quals 20 tenen sortida i arribada l'Aeroport de Barcelona. Segons fonts de la companyia, però, no podrà ser fins a la pròxima mitjanit –hora en què finalitzarà la vaga de controladors francesos- quan es pugui determinar el nombre total de vols afectats. En d'altres casos, no s'han pogut fer les connexions previstes o l'aparell no ha arribat a l'aeroport on tenia previst inicialment descarregar i tornar a carregar passatgers.

Segons la companyia, Vueling ha informat de les incidències via SMS o correu electrònic als passatgers afectats i se'ls ha ofert un hotel en cas que haguessin de passar la nit a Barcelona. A més, segons han afegit, els donen l'opció de tornar-los els diners. L'aerolínia ha insistit que les cancel·lacions i retards són un "cas aliè" a Vueling i que tot i així s'ha reforçat els serveis d'atenció al clients i tripulacions.

Altres companyies, com Air France i British Airways adverteixen dels efectes que la protesta dels controladors francesos poden tenir sobre els seus vols que utilitzen l'espai aeri francès. En aquest sentit, la companyia britànica ha anunciat que en la mesura que pugui habilitarà aparells de més capacitat.

D'altra banda, els passatgers d'un vol de Turkish Airlines que tenia prevista la sortida dissabte al migdia van acabar sortint cap a la seva destinació 24 hores més tard del previst.