Localitzen un possible fòssil de fa 45 milions d'anys en el porxo d'una casa a Girona

Investigadors alemanys han demanat permís per a estudiar-les

Les rajoles del terra d'accés a un edifici de Girona podrien amagar restes fòssils del crani d'una vaca marina de 45 milions d'anys d'antiguitat segons ha informat aquest matí Ràdio Girona.

Un equip d'investigadors del Museu d'Història Natural de Berlín es desplaçarà el proper mes d'abril per a retirar les rajoles situades en un bloc del carrer Riu Güell i estudiar-les amb deteniment.

La troballa fou realitzada per part d'un geòleg mallorquí l'any passat que va decidir resguardar-se de la pluja sota el porxo d'aquest edifici i fou aleshores quan va descobrir les restes. Després de difondre les fotografies que va prendre amb el seu telèfon mòbil a través de les xarxes socials, uns companys alemanys es van desplaçar a Girona el passat novembre per a fer-hi una ullada.

Aquests, creuen que es podria tractar de les restes del crani i la mandíbula d'una vaca marina d'ara fa 45 milions d'anys. Aquest animal, que hauria habitat la conca marina de Catalunya, se l'ha relacionat a nivell mitològic amb les sirenes. En aquests moments s'ha demanat permís a la comunitat de veïns per permetre la retirada de les rajoles i estudiar-les.

El material utilitzat per a les rajoles podria provenir d'una pedrera de Sant Vicenç de Castellet (Bages) o d'alguna altra part d'Osona.