Gran Jonquera exposa una trentena de motos Derbi

La mostra es podrà visitar fins l'1 de maig

El centre comercial Gran Jonquera va inaugurar dissabte passat l’exposició de motos Derbi que acollirà fins l'1 de maig. L’exposició, propietat de la família Pujolar, compta amb més de 30 exemplars únics.
 
Josep Pujolar, veí de Santa Cristina d’Aro, juntament amb el seu fill Jordi, fa anys que la seva principal afició es basa en la recopilació de motos de la casa Derbi que adquireixen de diferents llocs del món i fan d’elles peces úniques acabades de sortir de fàbrica. Cada motocicleta porta una història al darrera. Campions del món, primeres unitats o fins i tot peces que ni tant sols van sortir a la venda es reuneixen per primera vegada cara el públic, sota un mateix sostre.
 
La inauguració va comptar amb la presència del fill del fundador i propietari de Derbi, Santi Rabasa. Durant molts anys en Santi va estar al capdavant de tot el que la marca es proposés i ha sorprès als assistents amb anècdotes i vivències personals d’aquella època.
 
La presència de Pere Pi no va passar desapercebuda. Pere Pi, l’únic corredor que ha aconseguit els títols de campió d’Espanya en tres modalitats diferents, (velocitat, motocròs i trial) va explicar el funcionament de la marca a l’època de Simeó Rabasa, que era quan ell competia i treballava per la marca.
 
L’SRS, inicials del seu creador i propietari Santi Rabasa i Singla, va ser el primer model que la casa va treure al mercat. El primer exemplar que es va fabricar l’any 1949, governa la posició central de l’exposició. Una peça única que, amb la seva forma, corrobora que el nom de la casa Derbi és l’abreviatura de “deribados de bicicleta”.