L'acusat del crim de Sant Pere Pescador va atacar la dona amb dos ganivets

Així ho han determinat els metges forenses

Últim dia de judici contra l'acusat d'assassinar la dona a ganivetades a Sant Pere Pescador (Alt Empordà) el 17 de novembre del 2014. Està previst que dijous al matí entreguin l'objecte del veredicte al jurat popular, que es retirarà a deliberar.

Aquest dimecres han declarat els forenses que han explicat que la víctima tenia onze ferides per arma blanca al cos, la majoria a la zona del coll. Segons han conclòs els metges que van fer l'autòpsia, l'agressor va atacar la víctima amb dues armes diferents.

Els forenses apunten que hi ha un grup de ferides (una en un braç o una altra que li va fracturar la mandíbula a la dona) que es van fer amb una arma tipus matxet o destral. Segons els perits, les lesions són compatibles amb el destraló de carnisser que van trobar els Mossos d'Esquadra a l'escena del crim. Les altres ferides (com una lesió que la víctima tenia al coll i que la va seccionar la jugular) són fetes amb un ganivet o navalla.

Segons els forenses, la víctima té diverses ferides típiques d'un intent frustrat de defensa. Té diversos talls als palmells de les mans i als braços que són compatibles amb un intent d'intentar parar la fulla dels ganivets amb el seu propi cos.

Cap de les ferides són mortals de necessitat i, apunten els metges, la dona va trigar a morir dessagnada. "Va anar perdent sang però amb una intervenció mèdica urgent potser hauria pogut sobreviure", han explicat els forenses al judici aquest dimecres.

Petició de pena

El fiscal, Enrique Barata, demana inicialment una condemna de 23 anys i 6 mesos de presó. 19 anys i mig per un assassinat i 4 anys de presó per dos delictes d'amenaces al cunyat (el primer uns dies abans del crim). A tot plegat li aprecia un agreujant de parentiu. La lletrada de la Generalitat eleva la petició a 24 anys; 20 pel crim i 4 per les amenaces. L'acusació particular que representa la família de la víctima, encapçalada pel lletrat Gregori Martínez també demana una pena de 20 anys per l'assassinat.

La defensa, encapçalada pel lletrat Joan Pere Zapata, al·lega que Baldeh va actuar en legítima defensa i demana que l'absolguin. Com a alternativa, considera que es tracta d'un homicidi amb un atenuant molt qualificat de confessió i un altre d'arravatament i demana que li imposin una pena de 5 anys de presó.