La família de la víctima a qui dos 'pitbull' han atacat denunciarà la propietària dels gossos

Asseguren que "era qüestió de temps" que passes "alguna desgràcia"

La família del veí de Llagostera de 65 anys a qui dos gossos de la raça 'pitbull' han atacat i malferit aquest divendres denunciarà la propietària dels animals. "Són gossos molt agressius i li havíem dit moltes vegades, era qüestió de temps que passés alguna desgràcia", ha afirmat Christian Olivé, gendre de la víctima.

La víctima i la propietària dels gossos són veïns porta a porta. Aquest migdia, quan l'home sortia de casa per baixar al poble a comprar, la veïna li ha demanat ajuda per obrir una porta. Aleshores, "els gossos han tirat la porta a terra i se li han llançat a sobre".

L'home ha patit ferides greus a la cara i al braç. La Policia Local de Llagostera ha obert una investigació. Els 'pitbull' estan a la gossera de Figueres.

L'atac dels dos 'pitbull' ha tingut lloc a la urbanització Selva Brava de Llagostera. Els dos gossos, un mascle i una femella, viuen a la parcel·la situada al número 15 del carrer Aiguafina. Els veïns asseguren que els 'pitbull' solien mostrar-se agressius i que, de fet, ja feia temps que li demanaven a la propietària que fes alguna cosa per amansir-los.

Aquest migdia, el veí que té la parcel·la costat per costat d'allà on hi ha els 'pitbull' ha sortit per anar a comprar al poble. L'home, un jubilat de 65 anys, també té dos gossos (un chou chou i un Sant Bernat). Al terreny, s'hi ha fet una cabana i la seva família sol anar-hi a passar estones els caps de setmana.

Segons ha explicat el seu gendre, Christian Olivé, ha estat aleshores quan la propietària dels 'pitbull' li ha demanat ajuda perquè no podia obrir la porta. "Des de fora, el meu sogre s'ha apropat i ha estat aleshores quan els gossos han empès la porta, n'han tombat una part i se li han abraonat", ha relatat el gendre.

Els dos 'pitbull' han mossegat l'home, sobretot a la cara, i li han provocat ferides de gravetat. Durant l'atac, la propietària dels dos 'pitbull' ha intentat separar els gossos de la víctima i els animals l'han mossegada en una mà. La dona ha hagut de ser atesa al CAP de Llagostera.

Totxanes i pals contra els gossos

A més, un altre veí del carrer Aiguafina ha llançat totxanes i pals contra els dos 'pitbull' per intentar que deixessin de mossegar la víctima. L'home, que fa poc que s'havia jubilat, ha hagut d'ingressar a l'hospital Josep Trueta. "Sagnava per la cara i pel braç, i un helicòpter l'ha hagut de traslladar d'urgència", ha relatat el seu gendre.

Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat efectius d'emergències, un equip mèdic i agents de la Policia Local (que són els qui es faran càrrec de la investigació). Tot i que no es tem per la seva vida, la gravetat de les ferides ha obligat a portar la víctima a quiròfan. Els metges del Trueta han intervingut l'home aquesta tarda i, després, quedarà ingressat a planta.

El gendre de la víctima ja ha avançat que la família denunciarà la propietària dels dos 'pitbull'. "Això no pot continuar així, o els gossos marxen o cal posar-hi remei; per suposat, ho hem de denunciar", ha dit Olivé. El gendre també ha lamentat que l'atac "es podria haver previngut", perquè ja feia temps que alertaven la propietària dels 'pitbull' de la seva perillositat.

Investigar si eren violents

L'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, ha explicat que la Policia Local investigarà ara si els dos 'pitbulls' eren violents. D'entrada, a l'alcalde només li consta que els veïns s'havien queixat perquè els gossos bordaven en excés. Tot i això, el gendre de la víctima assegurava que hi havia "denúncies d'abans".

De moment, els dos 'pitbull' es troben a la protectora de Figueres (que és amb la que l'Ajuntament hi té conveni). "Hi ha hagut un ferit i, per suposat, allò que és clar és que nosaltres investigarem per arribar al fons de la qüestió", ha dit l'alcalde. I hi ha afegit: "Mirarem si hi havia més denúncies, si els gossos eren o no violents, si estaven censats i si tenien tota la documentació en regla".