Més de 160 professionals del sector mèdic es reuneixen avui a Girona

La trobada porta el lema “Treballant en equip per una UCI sense fronteres”

El Palau de Congressos de Girona torna a acollir avui un congrés del sector mèdic.  La trobada, que inclou la 37a reunió de la Societat Catalana de Medicina Intensiva i Crítica (SOCMIC), de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, i les 33es Jornades Catalanes d’Infermeria a Girona, reuneix més de 160 professionals de medicina intensiva i crítica.
 
L’esdeveniment congressual està organitzat per la mateixa Societat Catalana de Medicina Intensiva i Crítica i l’Hospital Doctor Josep Trueta de Girona, i seguirà el lema “Treballant en equip  per una UCI sense fronteres”. Sota aquest enfocament, s’actualitzaran i es debatran temes rellevants de la especialitat, així com de reflexió sobre la pràctica assistencial.
 
La 37a reunió de la SOCMIC és un dels primers congressos mèdics del sector associatiu que rep la ciutat aquest 2016, i tal com explica la tinenta d’alcalde i regidora de Turisme de Girona, Gloria Plana, "l'organització de congressos mèdics i sanitaris és una oportunitat de creixement, hem de continuar treballant dins de l' àmbit del turisme de negocis per ser més atractius en aquest sector, considerant l'impacte econòmic i el benefici que aquests esdeveniments aporten a la ciutat".
 
A la conferència inaugural es tracten dos casos d’èxit, posant atenció més enllà de la UCI. D’una banda, el model ““UCI sin paredes” de l’Hospital de Henares de Madrid, un referent d’atenció al pacient crític que ha estat reconegut amb nombroses premis, estatals i internacionals. D’altra banda, des de l’Hospital Doctor Josep Trueta de Girona es parlarà de la UCI fora de l’hospital i del seu model d’atenció al pacient crític al voltant d’un Servei Mèdic Integral (SMI), un model que ha estat pioner i el qual la SOCMIC estaria d’acord en estendre arreu de Catalunya.