La processó de Setmana Santa a Girona canvia de sentit el seu recorregut

Es comptarà entre 1.300 i 1.400 participants de diferents confraries

La tinenta d'alcalde i regidora de Dinamització del Territori, Marta Madrenas; la presidenta de la Junta de Confraries, Rosa Domingo; el president de l’Associació de Jesús Crucificat – Manaies de Girona, Narcís Reixach, i el vicepresident de la Junta de Confraries, Agustí Maya, han presentat aquest matí la programació d’activitats de la Setmana Santa 2016.
 
La principal novetat de l’edició d’enguany, que manté l’horari d’inici de la processó del Sant Enterrament de l’any passat (21h), és el canvi de sentit del recorregut de la mateixa. D’aquesta manera, la processó sortirà de la Catedral i passarà per sobreportes,  plaça de Sant Feliu, carrer Ballesteries, Argentaria, Rambla, pont de Pedra, carrer Nou, avinguda St. Francesc, plaça Catalunya, carrer Albereda, Ciutadans, Cort Reial, Ballesteries, plaça Sant Feliu i Catedral. Segons els organitzadors, la processó comptarà entre 1.300 i 1.400 participants de diferents confraries i els Manaies armats amb 120 efectius.
 
La tinenta d'alcalde i regidora de Dinamització del Territori, Marta Madrenas, ha felicitat a la nova presidenta de la Junta de Confraries, la senyora Rosa Maria Domingo, “per la seva nova responsabilitat i per sumar una dona més al capdavant d’una entitat”. Madrenas ha emplaçat també a “tota la ciutat a participar i gaudir de les activitats de la Setmana Santa gironina”.
 
D’altra banda, Benet Rovira i Blanc serà el pendonista d’honor d’aquesta Setmana Santa i se li farà l’entrega del penó el dimecres 23 de març a les vuit del vespre. Paral·lelament a aquestes activitats, el dissabte 12 de març se celebrarà la Festa de la Confraria de Jesús i els Nens, als locals de l’Església de Sant Salvador d’Horta. El diumenge 13 de març tindrà lloc el viacrucis a la Catedral, en el marc de la celebració de l’acta de l’any Sant de la Misericòrdia. L’endemà, se celebrarà el Quinari a la Mare de Déu dels Dolors a a 2/4 de 8 del vespre a l’Església de la Mare de Déu dels Dolors. I finalment el dia 17 el Saló de Descans del Teatre Municipal acollirà el Pregó que anirà a càrrec de Joan Ferrer, professor de la Universitat de Girona. Al conjunt d’actes programats per Setmana Santa, també cal incloure el concert la “Passió segons sant Joan” (diumenge 20 de març a les 19h a l’Auditori de Girona) de la Temporada Musical d’Ibercàmera