La xemeneia en desús de la planta de residus de Campdorà anirà a terra a finals d'estiu

El projecte i les obres surten a licitació per 133.046,76 euros

La xemeneia que està en desús a la planta de residus de Campdorà, a Girona, estarà enderrocada a finals d'estiu. L'Ajuntament de Girona ha licitat tant el projecte com l'execució de les obres per 133.046,76 euros. Aquest enderroc servirà per reduir l'impacte visual de la planta i s'emmarca en el projecte per modernitzar les instal·lacions que, en el seu conjunt, arriba als 27,3 MEUR. Les empreses tenen temps per presentar ofertes fins al 4 d'abril i les obres –que paga l'Agència Catalana de Residus- s'han de fer en quatre mesos.

Segons ha explicat el regidor de Sostenibilitat, Carles Ribas, ja s'estan fent obres a l'altra xemeneia (la més alta) per tal d'instal·lar-hi uns inhibidors que mesuraran automàticament les emissions. També s'ha contractat ja l'enginyeria que vetllarà perquè les obres es facin correctament. El Butlletí Oficial de la Província publica l'anunci de licitació del projecte i l'execució de l'enderroc de la xemeneia en desús de la planta de Campdorà. Es tracta de la xemeneia més petita que hi ha al complex i que està actualment en desús. L'enderroc es fa per minimitzar l'impacte visual de la planta de residus i s'emmarca en el projecte conjunt de l'ajuntament i l'Agència Catalana de Residus per modernitzar les instal·lacions.

El contracte surt a licitació per 133.046,76 euros i les empreses interessades poden presentar ofertes fins el 4 d'abril. L'obertura dels sobres es farà el 18 d'abril. L'adjudicatària tindrà un mes per redactar el projecte i tres mesos més per a les obres d'enderroc. Segons els terminis establerts, el regidor de Sostenibilitat, Carles Ribas, confia que la xemeneia ja estigui a terra a finals d'estiu.

Ribas recorda que ja s'estan executant altres millores per a la modernització de la planta de Campdorà. Concretament, ja es treballa en la instal·lació d'un sistema automàtic per mesurar les emissions a l'altra xemeneia. També s'ha contractat ja l'empresa encarregada de vetllar pel bon funcionament de les obres.

L'Agència Catalana de Residus ha donat una subvenció de 6,6 MEUR a l'Ajuntament de Girona per pagar les obres considerades prioritàries, com són els analitzadors, el desmuntatge de l'antiga xemeneia, el fossat, els forns o la caldera, entre d'altres.