Mas confia que la 'politiqueria petita' que ha vist a Girona no afecti les relacions amb ERC

L'expresident explica que no hi va intervenir però que sí que ho va fer Puigdemont

L'expresident de la Generalitat i president de CDC, Artur Mas, ha recriminat aquest dimecres la "manca de sensibilitat i de visió" que ha vist a Girona les darreres setmanes, i que ha acabat amb la renúncia d'Albert Ballesta com a alcalde. "Si un dia passa una cosa així, que és completament excepcional (la sortida de Carles Puigdemont), ajudeu una mica perquè Girona vagi endavant i no convertiu una situació excepcional en politiqueria petita", ha etzibat en declaracions a Catalunya Ràdio, assegurant alhora que no vol "assenyalar culpables".

En tot cas, ha dit que espera que el que ha passat a la capital gironina no afecti les relacions amb ERC i l'aposta per prioritzar els pactes amb els republicans. Mas ha negat que el que ha passat a Girona sigui un "fracàs" de CDC, sinó del sistema, "que no ha respost correctament a un moment en què tampoc hi havia res en joc", ja que només es tractava de poder continuar amb la tasca endegada per Carles Puigdemont després que aquest fos nomenat president de la Generalitat. "Tothom sabia que només podia haver un govern dirigit per CDC.

En lloc de facilitar que fos així, es van posar uns primers entrebancs, i en lloc de permetre que l'arrencada fos normal això tampoc es va voler ajudar", ha constatat.

Tot i que ha apuntat que no vol assenyalar culpables, ha denunciar una "manca de sensibilitat i de visió en els moments importants" que viu el país i tenint en compte que Girona és una de les capitals del projecte sobiranista "on s'està fent molt bona feina".

En tot cas, ha dit que espera que això no afecti les relacions amb ERC i l'aposta per fer pactes amb els republicans sempre que es pugui. De fet, ha recordat que el mateix Puigdemont va intentar-ho però ERC va rebutjar-ho. Després que els republicans hagin assegurat que s'estava negociant i que només faltaven uns serrells, Mas s'ha limitat a preguntar si s'havia d'esperar més o calia ja una solució i posar-se a treballar. "Afortunadament el govern ara serà estable, tindrà una majoria més sòlida i podrà funcionar amb normalitat", ha conclòs.

En preguntar-li per si ell ha participat en aquests negociacions, ha explicat que ell no ha parlat amb Oriol Junqueras sobre aquesta qüestió perquè volia respectar l'autonomia local i també que fos el mateix Carles Puigdemont qui participés directament en la solució d'aquest conflicte.

Sobre la situació de Barcelona, ha reconegut que li va saber greu perdre la capital de Catalunya perquè creu que la feina de Xavier Trias era bona, i ha remarcat que ara hi ha coses que van bé "i algunes que no". En aquest punt ha citat la vaga de metro durant el Mobile World Congress, tot recordant que a Trias no li va passar mai. "La gent que ve de l'activisme no és capaç de pactar amb els comitès d'empresa", ha ironitzat.