ERC entra a governar amb PSC i CDC a l'Ajuntament de Blanes

L'equip de govern continua en minoria amb 10 dels 21 regidors del ple

ERC, amb dos regidors, s'incorpora al govern municipal de Blanes (Selva), fins ara format pel PSC i CDC. "Esquerra s'incorpora amb dues persones que ens ajudaran a portar a bon port els projectes i la gestió municipal i que, a més, ens donaran estabilitat", ha afirmat l'alcalde de la població, Miquel Lupiáñez. Tot i la incorporació dels dos regidors d'ERC, amb els quatre regidors socialistes i els quatre de Convergència continuen governant en minoria perquè només sumen deu dels 21 regidors que formen el ple municipal.

Segons el nou cartipàs, els nous regidors ocuparan la segona tinença d'alcaldia i assumiran responsabilitats en serveis jurídics, patrimoni, educació, participació ciutadana o la ràdio municipal. La nova aliança per governar l'han fet pública aquest migdia en roda de premsa Miquel Lupiáñez, alcalde de Blanes i cap de llista del PSC; Quim Torrecillas, primer tinent d'alcalde i portaveu de CDC; i Àngel Canosa, cap de llista d'ERC i a partir d'ara segon tinent d'alcalde.

L'alcalde ha recordat també que, quan després de set mesos de treball dues regidores de l'equip de govern van anunciar que plegaven, van plantejar a la resta de forces polítiques que s'incorporessin per treballar en el 'Projecte de Blanes'.

L'alcalde ha remarcat que l'única opció que ha rebut en positiu ha estat la d'ERC. "ERC s'incorpora amb dues persones que ens ajudaran a portar a bon port els projectes i la gestió municipal, i que a més ens donaran estabilitat", ha afirmat. Per la seva banda, el cap de llista d'ERC, Àngel Canosa, ha agraït l'oferiment que va fer l'alcalde el passat mes de desembre, quan va obrir les portes de la gestió municipal a la resta de grups.

En aquest sentit, el portaveu republicà ha remarcat que han decidit afegir-s'hi per "treballar i sumar". "No negarem que per a nosaltres és una oportunitat, i tenim clar que farem un esforç comú per arribar a aquest port tots junts", ha remarcat.

L'alcalde també ha parlat sobre l'oferiment de recolzament del regidor del PP. "Seria un valor afegit que pot aportar la seva experiència a l'equip de govern", ha explicat. Si bé no han concretat durant la roda de premsa que hi hagi res definit, no han descartat negociar com podria ajudar per treballar per Blanes, encara que sigui des de fora l'equip de govern.

El nou cartipàs municipal

Durant la compareixença, també han donat a conèixer el nou cartipàs municipal que s'ha establert mitjançant Decret d'Alcaldia, i que s'haurà de ratificar en la sessió extraordinària del Ple Municipal que s'ha convocat pel proper dilluns, 14 de març. El nou cartipàs també ha canviat la relació de les tinences d'alcaldia.

En relació als dos nous membres de l'equip de govern, passaran a assumir diverses regidories. Àngel Canosa, segon tinent d'alcalde, encapçalarà Serveis Jurídics, Contractació i Patrimoni, Recursos Tecnològics, així com l'Oficina d'Atenció Municipal Integral al Ciutadà i l'Oficina de Consum, àrees que fins ara estaven gestionades per Nicolás Laguna. Al número 2 d'ERC, Albert Sanz, se li han delegat les àrees d'Educació –que havia portat l'exregidora del PSC Susana Ramajo-; Participació Ciutadana i Ràdio Blanes –que gestionava directament l'alcalde- i Mobilitat, que encapçalava el regidor de CDC, Juanjo Navarro.

Respecte les tinences d'alcaldia, la tercera tinent d'alcalde és Pepa Celaya (PSC); el quart Juanjo Navarro (CDC); i el cinquè Nicolás Laguna (PSC). El mateix decret també ha estipulat les àrees de govern que han passat a ser responsabilitat dels dos nous regidors que van prendre possessió del seu càrrec al ple ordinari del passat 25 de febrer. Dafne Galvany (CDC) encapçala Promoció de la Ciutat, que comprèn també Turisme, Fires, Comerç i Empresa; i Mariu Ros (PSC) té delegada l'Àrea d'Acció Social i Cooperació i Solidaritat.