Veray (PP):'Gràcies Puigdemont, vostè és el veritable culpable de la situació que viu Girona'

La portaveu popular assegura que el que ha passat avui és "un nou capítol del ridícul que fa l'ajuntament des de fa dos mesos"

La portaveu del PP a Girona, Concepció Veray, s'ha mostrat molt crítica amb l'escenari polític a l'ajuntament de la capital. "Lamentem el nou capítol de ridícul que està fent l'ajuntament, que s'ha convertit en un circ des de l'11 de gener", ha manifestat. Per a Veray, el "culpable" d'aquesta situació és Carles Puigdemont que, segons manifesta, va ser qui va decidir situar el número 19 de la candidatura com a alcalde. "Gràcies senyor Puigdemont, s'hi ha lluït; vostè és el veritable culpable de la situació que viu Girona", ha criticat.

Per a la líder popular, Ballesta no ha sabut aguantar "la pressió" i li ha retret que no hagués valorat les conseqüències de passar per davant de la resta de membres de la candidatura i també dels nou regidors de l'equip de govern. Segons Veray, "queda demostrat que no era el millor". "Respectem la renuncia de Ballesta però hauria d'haver valorat tot el que li venia a sobre abans d'acceptar que el seu partit fes renunciar a 17 persones perquè ell fos alcalde", ha manifestat.

En aquesta línia, la portaveu del PPC també ha qüestiona per què CiU no va escollir cap regidor de l'equip de govern per substituir Puigdemont (inclosa Madrenas) i, en canvi, ara sí que creu que ella té les competències per ocupar el càrrec.

Crítiques al PSC

Un altre element de crítica del pacte és que, segons Veray, "s'ha cuinat a la plaça Sant Jaume" i han estat les direccions dels partits qui l'han tancat. A més, tampoc entén com els socialistes poden donar suport a un equip de govern clarament independentista. "No s'entén que Pedro Sánchez estigui parlant de la unitat d'Espanya i a Girona el PSC entri al govern de CiU que és independentista", ha valorat Veray, que qualifica aquesta decisió "d'incongruent i incoherent".

A més, també ha lamentat que el PSC defensi que té "experiència" de govern. Segons ha assenyalat, la ciutat de Girona va arribar a la taxa màxima d'atur del 2007 al 2011, quan el PSC governava la ciutat. "Si l'experiència de Paneque és començar amb set regidors i acabar ella sola com va passar en la passada legislatura que Déu ens agafi confessats, això encara pot acabar pitjor del què ha començat", ha dit amb ironia.