La CUP de Girona assegura que la dimissió de Ballesta és fruit de la seva incapacitat de negociar

Pèlach diu que el pacte amb el PSC forma part de la "vella política"

La portaveu de la CUP a l'Ajuntament de Girona, Laia Pèlach, ha reaccionat a l'anunci de dimissió de Ballesta i al pacte CiU-PSC. Segons ha remarcat, es tracta d'un pacte que forma part de la "vella política, caduca i que respon a un pacte entre despatxos". "Que estiguin disposats a pactar amb qui sigui fa un flac favor a la política municipal i a la imatge de la ciutat", ha assegurat.

Per al partit, no es pot focalitzar els errors en la figura de Ballesta ja que, segons opinen, el problema arrenca en el moment que CiU decideix situar-lo d'alcalde, tot i ocupar el número 19 de la candidatura. "La dimissió és conseqüència de com de malament s'han fet les coses en els darrers mesos", ha remarcat Pèlach, que novament ha criticat a CiU per haver "posat per endavant els interessos de partit abans que els de ciutat". "No volem focalitzar en la figura de Ballesta aquest fracàs, que és del partit i del govern actual que no ha gestionat bé el procés", ha afegit.

També ha criticat l'equip de govern perquè, segons creu, han mostrat "incapacitat claríssima de negociar" tot i estar en minoria. A més, Pèlach remarca un altre factor: el govern municipal és "feble i no està cohesionat". Per a la CUP, mostra d'això és que el pacte amb el PSC s'ha tancat "als despatxos i des de fora de Girona".

La portaveu de la CUP ha defensat que el partit sempre ha mantingut una "postura coherent" i que no ha entrat "en negociacions supèrflues per sous o càrrecs de confiança". "Nosaltres no negociem petiteses perquè tenim un projecte completament diferent de ciutat i sempre ens hem erigit com l'alternativa", ha sentenciat.

La imatge independentista de Girona, "tocada"

El regidor de la CUP Lluc Salellas també ha criticat que l'entrada al govern del PSC deixa "tocada" la imatge independentista de la ciutat. "Girona era l'única capital amb un govern clarament independentista i això ja no és així, hem fet un pas enrere i l'únic responsable d'aquesta situació és CiU", ha declarat.

Salellas ha recordat que Girona ha passat de tenir un alcalde president de l'AMI (com era Carles Puigdemont) "a la sociovergència amb Pedro Sánchez". "Aquest és un camí que ens preocupa", ha assenyalat Salellas, que posa de manifest que avui mateix el PSC ha donat suport a C'S a nivell estatal "negant el dret a decidir dels catalans".