ERC de Girona lamenta el to de la crítica de Ballesta

Maria Mercè Roca l'acusa de deslleial per negociar un pacte amb el PSC

Perplexitat. Segons Maria Mercè Roca, aquesta és la paraula que defineix millor què sent el grup municipal d'ERC-MES a l'Ajuntament de Girona. Perplexitat, d'entrada, perquè ningú de l'equip de govern els ha comunicat que s'haguessin trencat les converses amb ells. Però perplexitat, també, per la crítica aferrissada que els ha llançat l'alcalde Albert Ballesta quan ha anunciat la renúncia al càrrec, acusant-los de fer demagògia i populisme.

"Lamentem el to que ha fet servir l'alcalde i, sobretot, les formes; de fet, nosaltres encara estem asseguts a la taula de negociació, i ningú de l'equip de govern ni el senyor Ballesta ens ha trucat per dir que les converses s'havien trencat", ha dit Maria Mercè Roca. La portaveu republicana assegura que, després del ple extraordinari on l'oposició en bloc va tombar sou i proposta d'assessors, des d'ERC van decidir posar "el comptador a zero" i tornar-se a asseure per intentar trobar un acord amb CiU.

"L'endemà mateix del ple ens vam oferir per tornar a parlar, i una de les coses que van quedar clares d'aquella conversa és que la negociació es faria de manera discreta", ha dit Roca. "A més, se'ns va dir que si no hi havia entesa, se'ns avisaria i aleshores l'equip de govern tindria llibertat per anar a buscar més suports; la veritat, però, és que no ha estat així", ha lamentat la portaveu d'ERC-MES, en una clara referència a les negociacions entre CiU de Girona i el PSC, que han acabat en acord de govern.

Roca ha recordat que, de fet, amb CiU ja havien tancat diversos punts per a un acord. Entre ells, el sou de l'alcalde (que baixaria a 68.500 euros) i la proposta d'assessors (que es rebaixarien de vuit a sis, amb un salari de 47.500 euros). Quedava per llimar, però, la fórmula per als Consells de Barri, on ERC volia ser-hi present tot i no estar a govern.

"Per què no ens ho deien?"

"Se'ns ha dit que allò que hem posat sobre la taula era complicat i difícil, i ens agradaria saber on és la dificultat; de fet, hi havia punts on ens havíem entès, i d'altres on caldria donar-hi un parell de voltes", ha concretat la portaveu d'ERC-MES. "En tot cas, si realment ells trobàvem que allò que posàvem sobre la taula era molt dur, per què no ens ho deien? Aquesta és la gran pregunta", ha conclòs Maria Mercè Roca.