El Govern circumscriu el pacte de Girona entre CDC i PSC a l'àmbit local

Munté saluda l'acord entre convergents i socialistes perquè aporta estabilitat política

En roda de premsa, Munté ha explicat que el Consell Executiu no ha comentat la situació de Girona, que el Govern situa en l'àmbit purament local. La portaveu ha remarcat que les dinàmiques municipals són "molt diverses i totes elles respectables", i ha rebutjat establir cap patró o un canvi en l'aliança entre CDC i ERC tot i que els convergents hagin pactat amb el PSC a la capital gironina.

"Les dinàmiques locals cal conèixer-les, cal ser-hi i entendre-les amb aquesta dimensió local, sense que en un cas o en l'altre es puguin pressuposar canvis en el que són les composicions actuals de relacions que existeixen al Parlament", ha insistit.

Pel que fa a l'acord entre Mas i Junqueras que apostava per prioritzar els acords entre els seus partits respectius, Munté ha indicat que la voluntat és aquesta, però ha argumentat que "la dinàmica de cada lloc és diferent". De fet, ha recordat que en altres ciutats sí que ha estat possible, com a Reus.

Al marge d'expressar el "màxim respecte" del Govern per aquest tipus de pactes, Munté ha celebrat que l'acord permeti donar estabilitat política a Girona després de la polèmica generada per l'elecció d'Albert Ballesta en substitució de Carles Puigdemont.