Jutgen l'acusat d'instigar un assalt violent en el que els lladres van apunyalar la propietària d'una casa

Els assaltants van pactar 7 anys de presó i ara el suposat cervell del grup s'enfronta a una pena de 12

L'Audiència de Girona ha jutjat l'acusat d'instigar un assalt violent en una casa de Vila-sacra (Alt Empordà) el 19 d'abril del 2012. El processat s'enfronta a 12 anys de presó per un robatori amb violència en casa habitada i un intent d'homicidi perquè durant el cop els lladres van apunyalar la propietària de la casa al coll.

Segons les acusacions, Jordi R. B. va planejar l'assalt i es va posar en contacte amb dos homes, que són els que van entrar al domicili. L'acusat ha assegurat que "no hi va haver premeditació" i que l'únic objectiu era reclamar un deute de diners, sense intenció de ferir ningú.
 

L'Audiència de Girona ja va jutjar els dos homes que la tarda del 19 d'abril del 2012 van entrar a l'habitatge amb la intenció de robar però que, quan els van enxampar, van acabar agredint la parella d'ancians que hi vivia. Els dos lladres, Ehsan Ulhaq i Mudassar Chaudhry, van reconèixer les acusacions i van pactar una pena de 7 anys, 1 mes i 15 dies de presó.

Faltava jutjar, però, el tercer acusat i suposat instigador de l'assalt. Jordi R. B. estava fugit de la justícia perquè no el van aconseguir localitzar perquè anés a judici. Finalment, el van localitzar. L'home, un exconstructor jubilat, viu en un cotxe a Figueres i no li arribaven les notificacions judicials que el citaven per anar a judici. Un cop trobat, aquest dimarts ha comparegut a l'Audiència de Girona, on l'han jutjat acusat d'un robatori amb violència i intimidació en casa habitada i un intent d'homicidi.

L'acusat ha relatat que aquell dia va estar en un bar bevent alcohol amb els dos condemnats. Durant la conversa, els va explicar que hi havia un home que li devia molts diners i que vivia en una casa a Vila-sacra. Aleshores, assegura Jordi R. B. van decidir anar fins la casa perquè Ulhaq i Chaudhry li reclamessin el deute. "A mi ja em coneixia i vaig pensar que no em faria cas, però potser si ells ho demanaven sí", ha explicat.

Segons Jordi R. B. no anaven "ni a robar ni a matar ningú" i l'única intenció era veure si la víctima li pagava els diners que li devia que, segons calcula, eren uns 150 o 200.000 euros. L'acusat diu que es va quedar al cotxe mentre els altres dos entraven a la casa i que no sap què va passar a dins. També ha negat que fos ell qui donés el ganivet a l'acusat que va acabar apunyalant la dona al coll. "Duia una motxilla amb objectes seus de feina, el devia treure d'allà", ha explicat.

Jordi R. B. ha relatat que quan els altres dos homes van sortir corrents de la casa, va saber que alguna cosa dolenta havia passat i van emprendre la fugida en direcció a Figueres, però els Mossos d'Esquadra els van detenir. "Jo no sabia què havia passat, em van dir que l'havia tallat i ja vaig veure que tindria problemes", declara. "No va ser res premeditat, va ser casualitat, volia veure si em pagava o no em pagava", ha conclòs. Els dos lladres condemnats, que han declarat com a testimonis, han corroborat la versió del suposat instigador de l'assalt.

Quasi la degolla

La víctima ha explicat que aquella tarda estava a casa amb el seu marit. Ell va sortir a llançar la brossa i ella va decidir anar al jardí a fumar. Quan va sortir, ja va veure dos encaputxats que anaven cap a ella. Va començar a forcejar amb un. "Em tenia agafada i vaig veure que treia alguna cosa i me la posava al coll, vaig tenir temps d'empènyer el seu braç cap amunt i sort, perquè quasi em degolla", ha assegurat. La dona va necessitar vint punts de sutura.

La dona no va veure el tercer implicat però ha explicat que els veïns que els van socórrer i van fer fugir els lladres (que no van tenir temps d'endur-se res) el van veure dins la casa. El cas s'ha jutjat aquest dimarts a l'Audiència de Girona i queda vist per a sentència.