La renúncia de Ballesta arriba després que gairebé es tanqués un pacte amb ERC pel cartipàs a Girona

El dijous de la setmana passada ambdues formacions van assolir un principi d'acord

La renuncia d'Albert Ballesta que anunciarà a dos quarts d'una de la tarda d'avui arriba davant la sorpresa i estupefacció del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Girona després que el dijous de la setmana passada ambdues formacions van arribar a un principi d'acord per a pactar el cartipàs municipal i desencallar l'actual situació.

En una trobada a les sis de la tarda al despatx de la regidora d'Hisenda, van pactar una rebaixa del sou de l'alcalde situant-lo en 68.500 euros, també es va acordar reduir el nombre d'assessors de vuit a sis i retallant el sou de 54.000 euros anuals a 48.500 euros. Amb tot, també s'havia concertat paralitzar el "buidatge de competències" en el Ple cap a la Junta de Govern Local per tal de blindant-lo en les seves funcions.

Aquest acord, que era un pacte puntual i que no comportava amb l'entrada d'ERC al Govern, havia de rebre el darrer vist-i-plau ahir dilluns, però durant tot el cap de setmana els republicans els fou impossible posar-se en contacte amb CiU.

Fonts consultades per aquest diari asseguren que després de patir un "silenci absolut" per part del Govern, han vist amb "perplexitat absoluta" la decisió presa per Ballesta. En aquest sentit, resten a l'espera de la roda de premsa d'aquesta tarda per veure "què ha motivat aquest canvi de rumb" al seu entendre sobtat i sorprenent.