Un veí de Sils aconsegueix reanimar el conductor d’un autobús infartat

A causa de la parada, la víctima s’ha accidentat a la rotonda de Les Mallorquines i ha quedat inconscient

L’alcalde de Sils (la Selva), Martí Nogué, ha explicat que els fets han succeït aquest dissabte al matí a la rotonda de la zona de Les Mallorquines del municipi. El conductor que circulava amb un autobús de grans dimensions ha patit un atac de cor i, posteriorment, s’ha accidentat pujant a sobre de la rotonda i i ha anat a parar a l’altre costat de la via. Un veí que es trobava al lloc ha vist els fets i ha intentat ajudar o auxiliar el conductor. En veure que estava inconscient no s'ho ha pensat dos cops i ha anat a buscar el desfibril·lador. “Per això, i pensant que potser havia patit un infart, ha anat ràpidament a agafar un desfibril·lador que hi havia a uns 200 metres i ha aconseguit reanimar la víctima, remuntar-lo”, ha detallat el batlle.

Posteriorment, un cop tenia pols, han arribat els efectius del Servei d’Emergències Mèdiaques que han pogut traslladar en helicòpter medicalitzat la víctima fins a l’Hospital Josep Trueta de Girona. L’alcalde ha detallat que aquest és el primer cop en quatre anys que fa que van comprar els aparells que algú n'utilitza algun. En concret, Dipsalut ha instal·lat cinc aparells d’aquestes característiques arreu del municipi i el consistori n'ha comprat dos més per col·locar-los en zones allunyades del centre urbà de la vila. A més, es dóna la casualitat que la setmana passada es va portar a terme un curset a diferents veïnats de Sils i Vallcanera per explicar als ciutadans com s’ha d’actuar en cas d'emergència i com poden utilitzar el desfibril·lador.

El conductor de l’autobús es troba en ingressat a la Unitat Coronària de l’Hospital Josep Trueta de Girona en estat greu i pronòstic reservat. Tot i l'accident, ningú més ha resultat ferit.