Demanen fins a 7 anys de presó per a tres lladres que van atracar una sucursal de Bordils

Es van emportar un botí de només 225 euros

El fiscal i l'acusació particular demanen penes de fins a 7 anys de presó per a tres lladres que van atracar una sucursal de 'la Caixa' a Bordils (Gironès) el maig de l'any passat. Mentre un d'ells s'esperava a fora amb el cotxe preparat per fugir, els altres dos van entrar a la sucursal a cara descoberta, simulant ser-ne clients. Quan es van quedar sols amb els treballadors, els lladres van amenaçar els empleats a punta de pistola i els van exigir diners. El botí que en van treure, però, va ser escàs: tan sols 225 euros. Un dels atracadors ja havia estat condemnat abans per dos robatoris comesos a l'àrea de Barcelona. El fiscal els imputa a tots ells un delicte de robatori amb intimidació per al qual demana 5 anys de presó. Al lladre reincident, però, li eleva la petició fins als 7 anys per un altre delicte de tinença il·lícita d'armes.

L'atracament a la sucursal bancària de 'la Caixa', situada al peu de la C-66, va tenir lloc el 30 d'abril de l'any passat. Els tres lladres aleshores tenien 19, 25 i 55 anys. Els joves –entre els quals n'hi ha un de procedència marroquina- no tenien antecedents. Però el més gran, Blas Justicia, ja compta amb dues condemnes al seu historial per robatoris comesos a l'àrea de Barcelona durant la dècada dels 90.

Segons recullen els escrits d'acusació, pels voltants de les nou del matí, els atracadors van arribar al poble amb un Peugeot 306. Mentre el jove magribí s'esperava a dins del cotxe, per facilitar la fugida, els altres dos van entrar a l'oficina a cara descoberta. Un cop a dins, van simular ser clients de l'entitat i es van esperar fins que van quedar-se sols amb el personal de l'oficina.

Aleshores, els lladres van treure's dues pistoles i van intimidar els treballadors, exigint-los que els entreguessin diners en efectiu. El botí que van aconseguir, però, va ser més aviat escàs: tan sols 225 euros en bitllets fraccionats. Blas Justicia va aconseguir arreplegar-los a un dels treballadors que es trobava rere el taulell.

Després, els lladres van fugir corrents i van pujar al cotxe, on els esperava el seu còmplice. Els Mossos d'Esquadra van aconseguir identificar-los a tots ells al cap de pocs dies. En part, gràcies a les gravacions de les càmeres de seguretat de l'oficina de 'la Caixa'.

El 14 de maig, la policia va registrar el domicili de Justicia, un pis del carrer Doctor Ferran de Salt (Gironès). A l'interior, els agents d'investigació hi van localitzar dues pistoles de color negre –amb les quals s'hauria comès l'atracament- i bosses de plàstic amb munició diversa.

L'endemà, i després que els mossos els detinguessin a tots tres, el jutge va ordenar que Justicia i l'altre lladre que va entrar amb ell a l'oficina ingressessin a presó.

Fins a 7 anys de presó

El fiscal imputa a tots tres lladres un delicte de robatori amb intimidació amb ús d'arma (perquè considera que el còmplice que s'esperava dins el cotxe va ser-ne col·laborador necessari). Per a aquest delicte, sol·licita una condemna de 5 anys de presó. En el cas de Blas Justicia, però, el ministeri públic eleva la petició de pena fins als 7 anys, perquè també li imputa un segon delicte de tinença il·lícita d'armes.

En concepte de responsabilitat civil, el fiscal demana que els tres acusats retornin els 225 euros que es van endur de botí. Per la seva banda, l'acusació particular, que representa a Caixabank, s'adhereix a la petició del ministeri públic. Sol·licita a més, però, que es prohibeixi als tres lladres apropar-se a menys de 100 metres de l'entitat de Bordils i dels seus treballadors durant els tres anys posteriors a la condemna.