L'Orquestra Jove de la Selva clou el 2015 amb 63 assajos i 11 concerts

El 2015 es va celebrar el seu 15è aniversari

L’Orquestra Jove de la Selva ha fet un balanç molt positiu de l’any 2015, en el transcurs de la reunió que van mantenir els membres del Patronat a la seu del Consell Comarcal de la Selva, aquest dimarts, 1 de març. Tant en la reunió que van mantenir el Patronat de la Fundació Orquestra Jove, del qual formen part el Consell Comarcal de la Selva, l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners i el de Breda, com en el Consell Plenari, que es va celebrar posteriorment conjuntament entre els membres del Patronat de la Fundació i els ajuntaments que formen part de la Fundació (Sils, Caldes de Malavella, Sant Hilari, Arbúcies,Vidreres, Riudellots de la Selva, Santa Coloma de Farners, Breda i Vilobí d’Onyar) es va fer palès que aquesta orquestra està vivint un dels seus millors moments des que va ser creada, ara fa 15 anys, amb l’objectiu que tots els joves de la comarca que sortien de les escoles de música hi tinguessin cabuda.

Durant el passat exercici es van realitzar 63 assajos a Arbúcies, Lloret de Mar i Sant Hilari Sacalm i un total d’11 concerts. Actualment, l’Orquestra compta amb 103 participants repartits en cinc orquestres: inici corda, inici vent, corda, big band i ensamble de guitarres. Com els anys anteriors, durant l’any 2015 varen realitzar diverses col•laboracions benèfiques: una amb La Marató i també amb el geriàtric de Sant Hilari Sacalm, a més de 5 assajos oberts al públic als pobles on van realitzar els assajos. A aquestes activitats també cal sumar-hi la realització d’unes colònies musicals i una estada “Màster Músic” amb la participació d’uns 60 participants, alguns d’ells de fora de l’Orquestra Jove de la Selva, i un cap de setmana de treball d’inici de curs.

Al llarg de l’any també es varen mantenir diverses reunions amb directors i caps de corda, pares, així com institucions i el mateix Consell Comarcal de la Selva. A més, a banda de totes les dades de l’exercici passat, cal tenir molt en compte les dues proves que es van fer per accedir a l’Orquestra.

El conseller de Joventut, Joan Antoni Hervias, ha valorat molt positivament la trajectòria que porta l’Orquestra i ha assegurat que: “Sens dubte ha superat les expectatives inicials.” En aquest sentit, ha assenyalat: “Ha superat amb escreix els objectius pels quals va ser creada i s’ha consolidat com una de les orquestres més importants del territori”. Per això, Hervias ha fet especial èmfasi al fet que “som un Consell Comarcal que hem estat capaços de crear la nostra pròpia orquestra amb nois i noies de tota la comarca”. En aquesta línia, Hervias ha assenyalat: “Des del Consell es treballarà per ampliar el suport del nombre d’ajuntaments que hi ha a l’Orquestra.” Si bé és cert que, actualment, l’Orquestra ja compta amb un total d’11 ajuntaments, en la reunió de dimarts es va acordar convidar els municipis que encara no en formen part.

El conseller de Joventut, Joan Antoni Hervias, ha manifestat una vegada més la seva satisfacció per l’èxit que ha assolit aquest projecte i, alhora, ha valorat molt positivament la tasca pedagògica, cultural i de cohesió de tots els joves músics de la comarca.

Paral•lelament la reunió va servir per donar compte de l’informe econòmic 2015 i el resum d’activitats de l’any passat. Seguidament es va fer la presentació del pressupost 2015 i, també, la proposta d’activitats per a aquest any.