Comencen les obres de reforma de la Central del Molí a Girona

Els treballs tenen un pressupost de 874.357,53 euros i un termini de 6 mesos

La primera fase de recuperació de la Central del Molí (carrer Santa Clara) a Girona ja ha començat. Aquest matí s’han instal·lat les primeres tanques per convertir aquest edifici fins el moment inutilitzat, en un nou equipament municipal que acollirà un casal per a la gent gran del Barri Vell i del Mercadal.
 
Aquesta primera actuació, compta amb un pressupost d’execució de 874.357,53 euros (IVA inclòs) i un termini de 6 mesos. Les obres, que aniran a càrrec de l’empresa Actia Iniciativas SL, serviran per adequar els accessos, les comunicacions verticals (ascensors i escales), la primera i la segona planta. El nou equipament municipal comptarà amb una sala de reunions, una sala polivalent, cuina i diferents espais per les activitats que s’hi puguin dur a terme. En una segona fase, es realitzarà l’execució d’obres de l’entresol, a on se situaran oficines municipals.  
 
L’alcalde de Girona, Albert Ballesta, ha posat de manifest que “amb actuacions com aquesta es fa evident que la ciutat camina, que l’Ajuntament continua treballant per la ciutat”. D’altra banda, la tinenta d’alcalde i regidora d'Urbanisme i Activitats, Marta Madrenas, considera que l’inici de les obres “és una molt bona notícia per la ciutat, ja que representa recuperar un edifici en desús i alhora, significa complir un propòsit de l’equip de govern”. El vicealcalde i regidor de Serveis Socials, Habitatge i Participació, Eduard Berloso, ha destacat “l’important rol que jugarà aquest nou equipament, llargament demandat, en la cohesió social del barri i especialment en l’atenció de la gent gran”.