Descarrila un tren de mercaderies i talla la circulació durant quatre hores a Cervera de la Marenda

La incidència ha afectat els combois de la línia R11

La companyia Renfe ha informat que aquest diumenge a les sis de la tarda els serveis tècnics han aconseguit encarrilar i retirar de les vies el tren de mercaderies que feia quatre hores que havia descarrilat a la població francesa de Cervera de la Marenda, a la Catalunya Nord.

Els fets han succeït quan passaven deu minuts de les dues del migdia per causes que encara es desconeixen. Els tècnics s’han desplaçat fins al lloc dels fets i quatre hores més tard, a les sis en punt, ha passat el primer tren de la línia R11, recuperant el seu recorregut habitual.

La incidència només ha afectat un tren que acabava el seu recorregut a Cervera de la Marenda on hi anaven nou persones que han estat traslladades amb taxi des de Portbou fins a l’estació de Cervera de la Marenda.

La incidència no ha tingut més conseqüències i a les sis en punt el tren que havia de fer aquest recorregut ha pogut passar per aquest punt. En principi, Renfe havia activat un servei per carretera mitjançant autobús per poder traslladar els viatgers que s’havien quedat aturats a Portbou. No obstant això, mentre esperaven que arribés l’autobús, els viatgers han decidit utilitzar un taxi per arribar fins a la seva destinació final.

A hores d’ara, encara es desconeixen les causes del descarrilament. Des de la companyia ferroviària informen que els tècnics han recopilat la informació i és possible que els properes dies es doni a conèixer les causes d'aquesta incidència.