Un mosso fora de servei sorprèn dos lladres quan provaven d'entrar a un pis de Girona

Els detinguts van cometre dos robatoris a finals de gener

Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir el 23 de febrer, a Girona, dos homes de 20 i 22 anys, de nacionalitat marroquina i veïns de Girona, com a presumptes autors de tres delictes de robatori amb força, un d’ells en grau de temptativa.
 
Els fets es remunten al passat 23 de febrer, pels volts de les tres de la tarda, quan un mosso fora de servei va observar com dos homes forçaven la porta d’entrada d’un bloc de pisos del carrer Bassegoda de Girona.
 
Immediatament, l’agent va avisar els seus companys, indicatius de seguretat ciutadana, que es van adreçar al lloc dels fets. Els agents van entrar al bloc i van localitzar, al primer pis, dos homes que introduïen una targeta de plàstic rígida per l’interior del marc de la porta.
 
En veure la presència policial els dos lladres van pujar al pis superior, però els mossos els van interceptar i detenir per un robatori amb força en grau de temptativa. En l’escorcoll els van localitzar una targeta de plàstic rígida a cada un d’ells. Els plàstics presentaven danys als extrems, presumptament de fer-les servir per obrir portes.
 
Als detinguts se’ls relaciona amb dos robatoris amb força més, comesos el passat 25 i 29 de gener, en dos domicilis de Girona i Salt, on després de forçar els accessos van sostreure joies i diners.
 
El detinguts, amb antecedents, van passar el dia 25 de febrer  a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.
 
Els mossos aconsellen que es tanqui sempre amb clau la porta d’accés al carrer, que es comprovi que cap desconegut hi accedeixi i que es tanqui correctament amb clau la porta del domicili. Si s’escolta un soroll estrany o s’adverteix de la presència de persones amb actitud sospitosa a prop del domicili, que no es dubti de trucar a la policia, 112.