Ballesta assegura que no dimitirà com alcalde de Girona

Critica que se l'hagi "venut com un pessetero"

Després que l'oposició tombés els càrrecs de confiança i el sou de l'alcalde de Girona (tot i una rebaixa de darrera hora) Albert Ballesta ha comparegut aquest matí per donar imatge d'unitat. Ho ha fet envoltat de la resta de regidors de l'equip de govern, per assegurar que no pensa dimitir perquè se sent legitimat i que l'Ajuntament treballa "amb normalitat".

"Els ciutadans de Girona han d'estar ben tranquils, perquè els regidors estan treballant", ha dit l'alcalde. I com a prova, ha recordat que aquest matí mateix, la junta de govern local ha aprovat diversos convenis d'ocupació per combatre l'atur a la ciutat.

Ara bé, l'alcalde tampoc ha amagat que després del ple d'ahir, és necessari obrir "un període de reflexió" que permeti "posar una ratlla" a tot el què ha passat i "redreçar la situació". Albert Ballesta ha reconegut que tothom ha comès "errors" i, en allò que li pertoca, ha demanat "excuses" per part de l'equip de govern.

Pel què fa al període de reflexió, Ballesta d'entrada no es posa terminis. "No em vull precipitar, volem reflexionar sobre tot allò que ha passat i pensar-hi", ha dit l'alcalde. La intenció, precisa, és començar des de zero. I això inclou, com ha precisat, pensar si continuen veient a ERC com a "soci prioritari" a l'hora de lligar pactes.

En referència al ple de cartipàs, l'alcalde ha deixat entreveure que "la precipitació" els va jugar una mala passada. Ara bé, també ha subratllat que, en cap cas, l'equip de govern està disposat a traspassar línies vermelles. "Ahir si hagués volgut hauria pogut tenir un acord a canvi de treure Girona de l'AMI; però això no ens ho vam ni plantejar, perquè l'independentisme i el procés està en el nostre ADN", ha assegurat.

"Se m'ha venut com un pessetero"

Albert Ballesta també ha aprofitat la compareixença per parlar sobre la proposta de salari que ahir el ple va tombar (i que finalment es va proposar en 68.500 euros anuals). L'alcalde ha lamentat que s'hagi fet "tanta estella" amb aquest afer, que li hagin volgut donar la imatge d'algú "que busca un sou desesperadament" i que, fins i tot, se l'hagi arribat a vendre "com un pessetero".

Ballesta, però, ha recordat que ell té plaça de funcionari a la Generalitat i que, precisament, si s'hi reincorporés, el seu sou seria més alt del què cobraria com a alcalde. "Però jo tinc clar que vinc a fer un servei a la ciutat, i ahir no defensava un sou per a mi, sinó per a qui sigui l'alcalde de Girona", ha afirmat.

Després que el ple li tombés la proposta de sou, ara Albert Ballesta es queda sense salari. Fins que no hi hagi acord per fixar-n'hi un, cobrarà 28.500 euros anuals en concepte d'assistències.

"Girona es governa des de Girona"

Albert Ballesta també ha reivindicat el paper de Girona com a ciutat que es governa des del seu Ajuntament, i no de més enllà. I per reforçar-ho, aquí ha fet dues referències. Ha explicat que fa dies, després d'accedir al càrrec d'alcalde, havia parlat amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. "Ell em va dir: 'Tu fes'; per tant, tot això és un afer de l'Ajuntament de Girona, i Girona es governa des de Girona", ha dit, en referència a les negociacions per al cartipàs.

La segona referència ha arribat quan se li ha demanat si creia que hi havia hagut intervenció dels partits a nivell nacional. I aquí, novament, Ballesta ha estat categòric: "Nosaltres hem dut la batuta i la continuarem portant".

Per últim, l'alcalde de Girona ha reiterat que en aquest període de reflexió que obre ara, no es vol "precipitar" i que, un cop l'equip de govern hagi donat "totes les voltes" que calguin, arribarà el moment d'explicar-ho tot a la ciutadania. També ha admès que, en accedir al càrrec, no s'imaginava tots aquests episodis convulsos que ha viscut des de l'Ajuntament. Però s'ha refermat en la voluntat d'afrontar la situació. "Jo sóc navegant, i a vegades surts amb molt bon temps i et trobes el temporal; però després del temporal ve la calma", ha conclòs.